Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Ophævelse af Københavns Politis beslutning om inddragelse af pas og udrejseforbud 
26-06-2019 

Retten på Frederiksberg har i dag afsagt kendelse i en sag, hvor Københavns Politi den 4. januar 2019 havde inddraget en 33-årig kvindes pas i 1 år og meddelt hende udrejseforbud i samme periode.
Den 33-årige kvinde ønskede at udrejse til Syrien. Københavns Politi havde begrundet afgørelsen om at inddrage hendes pas og meddele hende udrejseforbud med, at der var grund til at antage, at hun i Syrien havde til hensigt at deltage i aktiviteter, hvor dette kunne indebære eller forøge en fare for statens sikkerhed, andre staters sikkerhed eller en væsentlig trussel mod den offentlige orden, idet kvinden efter det oplyste ikke havde et anerkendelsesværdigt formål med rejsen til Syrien.

Kvinden forklarede i retten blandt andet, at hensigten med rejsen var at deltage i et økologisk projekt i provinsen Rojava i Syrien. Projektet bestod blandt andet i at plante træer i området.

Retten besluttede at ophæve Københavns Politis afgørelse, da retten fandt, at det ikke var bevist, at kvinden ikke havde et anerkendelsesværdigt formål med at rejse til Syrien.

Sagen har journalnummer SS-834/2019

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til pressekontaktdommer Christian Lundblad, tlf.nr. 99 68 51 11 eller mail chl@domstol.dk

Til top Sidst opdateret: 26-06-2019 
Retten på FrederiksbergseperatorHowitzvej 32seperator2000 FrederiksbergseperatorTelefon: 99685000seperatorEmail: frederiksberg@domstol.dk