Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

23-årig mand dømt til anbringelse for drab på sin morfar og voldtægt af en anden mand 
28-11-2019 

Retten på Frederiksberg har i dag afsagt dom i en nævningesag, hvor en 23-årig mand er fundet skyldig i den 15. september 2018 at have dræbt sin morfar med cirka 45 kniv- og stiklæsioner i morfarens lejlighed i Brønshøj.

Den 23-årige erkendte sig skyldig i drabet. Han blev frifundet for røveri begået i forbindelse med drabet, men blev dømt for tyveri af nogle effekter fra morfarens lejlighed.

Den 23-årige blev også fundet skyldig i fem dage tidligere, den 10. september 2018, sammen med en ukendt anden mand at have begået anal voldtægt af en da 37-årig mand i Ørstedsparken i København. Den 23-årige nægtede sig skyldig i voldtægt og forklarede, at der var tale om frivillig sex. Han blev imidlertid fundet skyldig ud fra den 37-årige mands forklaring og omstændighederne i øvrigt.

Derudover blev den 23-årige fundet skyldig i en række andre forhold, som han havde erkendt.

Den 23-årige blev anholdt kort efter drabet på sin morfar og har været varetægtsfængslet siden. Han er under sin varetægtsfængsling blevet mentalundersøgt og er fundet sindssyg, hvilket han også var på gerningstidspunkterne. Han blev herefter dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden fastsættelse af en længstetid, hvilket betyder, at han kun kan udskrives ved, at retten træffer bestemmelse herom.

Sagen blev behandlet af et nævningeting bestående af seks nævninger og tre juridiske dommere, som var enige om dommen. Den 23-årige modtog dommen og blev fortsat varetægtsfængslet efter dom med henblik på fuldbyrdelse heraf.

Sagen har j.nr. 4960/2019.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til pressekontaktdommer, retspræsident Christian Lundblad, tlf.nr. 99 68 51 11 eller mail chl@domstol.dk.

Til top Sidst opdateret: 28-11-2019 
Retten på FrederiksbergseperatorHowitzvej 32seperator2000 FrederiksbergseperatorTelefon: 99685000seperatorEmail: frederiksberg@domstol.dk