Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

15 års fængsel for drab og drabsforsøg 
05-03-2018 

27-årig mand idømt 15 års fængsel for drab og drabsforsøg begået den 17. maj 2017 i Valby i en forbigående tilstand af sindssygdom eller lignende på grund af indtagelse af euforiserende stoffer

Retten på Frederiksberg har i dag afsagt dom i en sag, hvor en 27-årig mand var tiltalte for drab og drabsforsøg begået om morgenen den 17. maj 2017 i en ejendom i Valby.

Sagen blev behandlet ved et nævningeting med 3 juridiske dommere og 6 nævninger. Tiltalte blev ved rettens enstemmige skyldkendelse afsagt den 28. februar 2018 fundet skyldig i overtrædelse af straffelovens § 237 – drab og i overtrædelse af straffelovens § 237, jf. § 21 – drabsforsøg.

Tiltalte blev dømt for at have dræbt en 38-årig mand med talrige knivstik i mandens lejlighed i ejendommen, hvor tiltalte selv boede med sin daværende kæreste. Endvidere blev tiltalte dømt for et efterfølgende drabsforsøg med kniv mod sin daværende 24-årige kæreste i deres lejlighed i ejendommen.

På baggrund af en erklæring fra Retslægerådet lagde retten til grund, at tiltalte var utilregnelig, da han begik drabet og drabsforsøget, idet tiltalte kortvarigt var i en sindssygelignende tilstand på grund af en rus fremkaldt efter indtagelse af alkohol, cannabis og særligt kokain, jf. straffelovens § 16, stk. 1.

Retten besluttede imidlertid, at der i sagen forelå sådanne særlige omstændigheder, at tiltalte skulle pålægges straf i medfør af straffelovens § 16, stk. 1, 3. pkt. Der var i nævningetinget enighed om at idømme tiltalte fængsel i 15.

Tiltalte, som er somalisk statsborger, blev endvidere udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandigt, og dømt til at betale erstatning til afdødes bror og sin tidligere kæreste.

Til top Sidst opdateret: 05-03-2018 
Retten på FrederiksbergseperatorHowitzvej 32seperator2000 FrederiksbergseperatorTelefon: 99685000seperatorEmail: frederiksberg@domstol.dk