Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Retten på Frederiksberg politianmelder medier for brud på navneforbud 
16-06-2014 

 
Retten på Frederiksberg har i dag indgivet politianmeldelse mod de ansvarlige redaktører for henholdsvis BT, Ekstra Bladet og Metroxpress vedrørende overtrædelse af navneforbud, jf. retsplejelovens § 31, jf. § 32b, stk. 2.
 
Anmeldelsen indgives i anledning af, at disse aviser bl.a. i en række artikler den 26. maj 2014 omtalte en sag, hvorunder der var rejst sigtelse mod en ”kendt sportsstjerne” e.l. for overtrædelse af straffelovens regler om et seksuelt overgreb mod et barn under 12 år.
 
Retten havde forinden, den 23. maj 2014, nedlagt navneforbud i sagen, hvorefter det blev forbudt i forbindelse med sagen at gengive navn, stilling eller bopæl for den sigtede, ligesom den sigtedes identitet ikke på anden måde måtte offentliggøres.  Samtidig var der automatisk nedlagt navneforbud vedrørende det angivelige offer for den i sigtelsen beskrevne forbrydelse.
 
Overtrædelsen er efter rettens mening sket blandt andet både i adskillige artikler i de trykte aviser samt på internettet - dels under angivelse af, at der er tale om en ”kendt sportsstjerne” e.l., at vedkommende er en mand, der i hvert fald må formodes at bo på eller have tilknytning til Frederiksberg, kombineret med mere eller mindre tilslørede fotos.
 
Retten betragter overtrædelsen som særdeles grov under hensyn til, at der er tale om brud på et navneforbud i en sædelighedssag, som ikke alene udsætter den sigtede for en unødig og retsstridig krænkelse, men også øger risikoen for, at det i sagen angivelige offer bliver identificeret.
 
Såfremt politi og anklagemyndighed vælger at rejse sigtelse og tiltale i navneforbudssagen, vil denne sag ikke kunne behandles af dommere ved Retten på Frederiks­berg, da de vil være inhabile på grund af rettens politianmeldelse.
 
Kontakt:
 
Retspræsident Torben Goldin
Tlf. 99 68 51 11
Til top Sidst opdateret: 16-06-2014 
Retten på FrederiksbergseperatorHowitzvej 32seperator2000 FrederiksbergseperatorTelefon: 99685000seperatorEmail: frederiksberg@domstol.dk