Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Retten i Aarhus indfører sikkerhedskontrol 
27-04-2015 

Retten i Aarhus indfører pr. den 1. juni 2015 adgangskontrol for at skabe bedre sikkerhed for rettens brugere og personale.
 
Det betyder, at alle, der møder i retten (herunder parter, vidner, advokater, anklagere, publikum, leverandører, mv.), skal gå igennem en metaldetektor. Nogle vil blive visiteret af rettens vagtpersonale. Medbringer man en taske, vil den blive scannet og/eller gennemgået.
 
Hvis man har pligt til at møde, f.eks. som tiltalt eller vidne, men nægter at gå igennem sikkerhedskontrollen, vil det i henhold til retsplejeloven blive sidestillet med udeblivelse.
 
Sikkerhedskontrollen kan desværre medføre ventetid ved rettens indgang. Alle opfordres derfor til at møde i god tid. Det er den mødendes eget ansvar at møde til tiden.
 
Baggrund:
Efter at Justitsministeriet har givet Danmarks Domstole økonomisk mulighed herfor, har Domstolsstyrelsens bestyrelse besluttet at iværksætte en tidsbegrænset ordning med fast adgangskontrol ved fem byretter, som er retterne i Aalborg, Aarhus og Glostrup samt Københavns Byret og Retten på Frederiksberg. Ordningen skal foreløbigt løbe i ca. et år.
 
Formålet med ordningen er at gøre nogle praktiske erfaringer med fast adgangskontrol, herunder om en sådan kontrol øger sikkerheden og personalets og brugernes tryghedsfølelse.
 
Retten i Aarhus, den 24. april 2015.
Bodil Ruberg
Retspræsident
 
Spørgsmål til ovenstående kan rettes til Driftschef Malene Balzer, telefon 99 68 79 20, eller Sekretariats- og administrationschef Rasmus Foged, telefon 99 68 79 17.
Til top Sidst opdateret: 27-04-2015 
Retten i ÅrhusseperatorVester Allé 10seperator8000 Aarhus CseperatorTelefon: 99687800seperatorEmail: aarhus@domstol.dk