Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Pressemeddelelse den 31. maj 2013 
31-05-2013 

 
 
Dom i brandstiftersag
Retten i Århus har den 31. maj 2013 afsagt dom i en nævningesag vedrørende en brand i et bageri i Brabrand. Branden fandt sted den 21. maj 2011 ca. kl. 02.30 om natten og var påsat ved hjælp af brændbare væsker, der var hældt ud langs bygningens facade. Ved branden blev store dele af bageriet ødelagt.

De to tiltalte var på gerningstidspunktet begge 18 år. Den ene af de tiltalte har erkendt sig skyldig og har forklaret, at de tiltalte i forening satte ild til bageriet. Den anden tiltalte har nægtet sig skyldig.

Anklagemyndigheden har under sagen gjort gældende, at der ved branden forelå særligt skærpende omstændigheder, idet der i bageriet overnattede tre ansatte, der dog slap uskadte ud af bygningen.

Retten fandt det imidlertid ikke bevist, at de tiltalte vidste eller burde have indset, at der kunne være personer i bygningen, hvorfor retten ikke fandt, at der forelå særligt skærpende omstændigheder.
De to tiltalte blev ved dommen fundet skyldige i at have sat ild til bageriet.

Den ene tiltalte blev idømt en straf på 1 år og 9 måneders fængsel.
Den anden tiltalte blev dømt til anbringelse i institution for personer med vidtgående psykiske handicap, således at han efter bestemmelse fra kommunen kan overføres til sikret afdeling.
Til top Sidst opdateret: 31-05-2013 
Retten i ÅrhusseperatorVester Allé 10seperator8000 Aarhus CseperatorTelefon: 99687800seperatorEmail: aarhus@domstol.dk