Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Dom i sag om voldtægter 
29-06-2018 

Dom i sag om voldtægter m.m.
 

En 34-årig ukrainsk mand blev dags dato af et nævningeting ved Retten i Aarhus i dømt en straf på 8 års fængsel for tre voldtægter samt yderligere 30 forhold, herunder blandt andet vold, vidnetrusler, trusler, afpresning, bedrageri og anden berigelseskriminalitet.

 

Voldtægterne blev begået mod tre forskellige kvinder. Den første voldtægt fandt sted i marts eller april 2016 i en lejlighed i Ikast. Den anden voldtægt fandt sted den 16. maj 2016 på et hotel i København, og den tredje i juledagene 2016 i en bil på en parkeringsplads i Viby J. Kvinderne blev truet af tiltalte, blandt andet med at de ville blive slået ihjel, hvis de gik til politiet.

 

Bevisførelsen har hovedsageligt bestået af vidneforklaringer fra en lang række kvinder, og nævningetinget har ved sagens afgørelse i det væsentlige lagt vægt på kvindernes forklaringer.

 

Nævningetinget har ved strafudmålingen i skærpende retning lagt vægt på forholdenes antal og karakter, samt at forholdene er begået mod udenlandske kvinder med en svag tilknytning til det danske samfund, hvorved de har været særligt udsatte.

 

Tiltalte er udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandig.

 

Rettens j.nr. SS 5-16/2018

 

Til top Sidst opdateret:  
Retten i ÅrhusseperatorVester Allé 10seperator8000 Aarhus CseperatorTelefon: 99687800seperatorEmail: aarhus@domstol.dk