Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Pilotafprøvning af digitale civile sager er udskudt indtil 4. oktober 
26-09-2016 

Præsidenterne for Retten i Horsens og Vestre Landsret har på grundlag af en anbefaling fra Domstolsstyrelsen besluttet, at minretssag.dk ikke skal anvendes i perioden fra den 27. september til og med den 3. oktober 2016.

Det betyder altså, at pilotafprøvningen af det nye it-system til civile sager bliver udskudt en uge.

Minretssag.dk er domstolenes nye system, hvor retternes brugere fremover skal oprette og behandle civile sager digitalt, og planen var, at Retten i Horsens og Vestre Landsret skulle tage minretssag.dk i brug fra den 27. september 2016 i en pilotafprøvning af digital behandling af civile sager.

Det har imidlertid vist sig, at det har taget længere tid end forventet at gennemføre de sidste rettelser i systemet. På anbefaling af Domstolsstyrelsen har præsidenterne for Retten i Horsens og Vestre Landsret derfor den 26. september 2016 besluttet, at sagsportalen ikke skal anvendes før den 4. oktober 2016. Det betyder, at civile sager ved de to retter indtil videre skal oprettes og behandles som hidtil indtil denne dato.

Det fremgår af retsplejelovens § 148a, stk. 6, at retspræsidenterne kan beslutte, at sager ikke skal behandles på sagsportalen i en begrænset periode, hvis systemet af tekniske grunde ikke kan håndtere rettens sager.

Hvor finder jeg mere information?
Information om pilotafprøvningen af digitale civile sager er samlet på domstol.dk.

Til top Sidst opdateret: 26-09-2016 
Vestre LandsretseperatorAsmildklostervej 21seperator8800 ViborgseperatorTelefon: 99688000seperatorEmail: post@vestrelandsret.dk