Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Dom i sag om overfald på Shell-tank i Nørresundby 
27-03-2014 

V.L. S-2293-13

 

Vestre Landsrets 1. afdeling har i dag afsagt dom i en sag om et overfald på en 16-årig ung mand den 2. april 2013 på en tankstation i Nørresundby.

I byretten var tre mænd på 24, 27 og 29 år med tilknytning til rockermiljøet tiltalt for overfaldet.

Ved byrettens dom blev to af de tre tiltalte fundet skyldige i at have overfaldet den 16-årige, der sad på forsædet af en bil, der holdt ved tanken. De to blev blandt andet fundet skyldige i at have slået ham med en sten og givet ham flere slag i hovedet med en hammer, så han fik kraniebrud og kom i akut livsfare. De blev derudover fundet skyldige i at have medvirket til, at en tredje gerningsmand samtidig havde forsøgt at slå ham med et jernrør. De to tiltalte fik hver en dom på fængsel i 2 år.

Ved byrettens dom blev den tredje tiltalte frifundet for at være den gerningsmand, der havde forsøgt at slå med jernrøret.

Landsretten fandt alle de tre tiltalte skyldige. Landsretten fastsatte straffene til fængsel i 2 år og 6 måneder for to af de tiltalte og til fængsel i 2 år og 3 måneder for den sidste tiltalte. 

Ved fastsættelsen af straffen lagde landsretten blandt andet vægt på, at der var tale om et særdeles groft og meningsløst overfald, og at den 16-årige ikke havde kunnet forsvare sig over for de bevæbnede gerningsmænd.

Henvendelse vedrørende sagen kan ske til pressekontaktdommer John Lundum, tlf. 20 58 55 33.

Til top Sidst opdateret: 27-03-2014 
Vestre LandsretseperatorAsmildklostervej 21seperator8800 ViborgseperatorTelefon: 99688000seperatorEmail: post@vestrelandsret.dk