Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Digitale retssager 

I Retten Viborg er der flere digitale retssale. Det betyder, at f.eks. PDF-filer, fotos, videoklip og lydfiler kan vises og afspilles i retssalene af anklager og advokater

Fuld digital retssal


Billede af bord i en fuld digital retssal A, B, E og F. Pc'en er koblet op på rettens skærme i retssalene via HDMI kabel, som sidder i det sorte stik i bordet. Ved Pc'en kan man se en omformer til IPHONE og IPAD (De hvide) og en displayport. 

Anklager og forsvar har samme mulighed for tilkobling i retssalene A, B, E og F
I vores fuld digitale retssale er der ved bordene HDMI og eller VGA tilkobling og mulighed for tilkobling af strøm. Vi har også forskellige omformere, som gør det muligt at koble forskelligt udstyr til IPad, IPhone, PC via displayport mm.

Vi vil dog stadig anbefale, at du medbringer dit eget udstyr herunder en adapter, der gør det muligt at forbinde dit udstyr til rettens skærme via et HDMI kabel.

Hvis det er første gang, du er her, er det en god idé at møde i god tid, så du kan teste dit udstyr. Nogle bærbare computere kræver en bestemt opsætning for, at du kan vise f.eks. videoer på alle skærme. I startmenuen finder du kontrolpanelet, der giver adgang til skærmindstillinger, hvor du typisk skal vælge flere skærme/udvid/dubler" og evt. del til projektor.

Når anklager eller forsvarer er koblet op på udstyret, er det dommeren i retssal A, B E og F, der kontrollerer, hvad der vises på skærmene.

Har du brug for hjælp, så henvend dig til vagten, så hjælper vi gerne.

 

Projektor

 I retssal A, B og G er det muligt at forbinde sit udstyr via et VGA kabel og lyd i siden. I disse retssale vil billedet blive vist på en projektor, da der ikke er skærme på bordene.

 

 


Oversigt over rettens udstyr.

Projektor og lærred


Billede af projektor og lærred i retssal F.

Lyd
Mangler du lyd, har vi højttalere i loftet. Herudover er der også mulighed for at tilkoble løse højttalere.

Mobilt TV
Hvis alt fastmonteret teknik fejler, har vi mulighed for at køre et mobilt TV ind i alle retssale.  Tilslutning af dit udstyr sker via HDMI eller VGA kabel. Kablerne sidder på TV'et.


Mobile TV


Billede af vores mobile TV.

Når vi modtager og skal arbejde med en sag digitalt er det vigtigt, at dokumenterne er indscannet i korrekt PDF format

Sådan leverer du det elektroniske materiale til os.

Vejledning til advokatfirmaer og anklagemyndigheden.

Bilag skal være skannet til PDF format med tekstgenkendelse (OCR).

OCR eller tekstgenkendelse er den vigtigste del af indscanningen og netop det der gør, at vi kan søge i dokumentet og markere bestemte ord eller foretage opslag i sætninger. Hvis du ikke scanner til OCR/tekstgenkendelse danner scanningsprogrammet blot et billede af et A4-ark. Den nemmeste måde at kontrollere om du har skannet til OCR/tekstgenkendelse er, at du markerer en sætning i filen via Adobe Reader. Hvis du kan markere en sætning i filen via Adobe Reader, så er filen scannet korrekt.

Afhængig af bilagsmaterialets omfang scannes alt materialet til en stor fil. En fil skal opdeles enten í 1.000 sider pr. fil eller 100 sider pr. fil.

Bilagsmaterialet opdeles altid i sideinterval:

1-100
101-200
201-300

eller

1-1000
1001-2000
2001-3000

eller indscan hele dokumentet i et stort dokument.

Bilagets forside og indholdsfortegnelse skal være med i bilagsnummereringen, ellers skal disse undlades, da det indscannede materiale indscannes separat, så bilagets side 1 rent faktisk er PDF’ens side 1. Selve sidenummereringen af bilagene skal passe til sidenummereringen i PDF’ filen.

Årsagen er, at når der i et retsmøde skal fremlægge et bilag, bliver der fx sagt, at man bedes gå til bilagets side 346. Et hurtigt opslag i PDF Annotater (dommernes opslags værktøj) gør, at man kan gå direkte til side 346. Det er derfor vigtigt, at selve opslaget til side 346 passer med selve bilagets nummerering 346.

Såfremt bilagsmaterialet er tungt – det vil sige, at der er mange billeder i materialet, så kommer de indscannede PDF filer til at fylde mange Megabyte eller Gigabyte. Derfor kan det være fordelagtigt, at de bliver indscannet til at fylde mindre. Vores mail er i dag begrænset til kun at kunne modtage 10 Megabyte, hvorfor det kan være nødvendigt at opdele filen og sende den i flere mails.

Til top Sidst opdateret: 06-02-2018 
Retten i ViborgseperatorKlostermarken 10-12seperator8800 ViborgseperatorTelefon: 99683000seperatorEmail: viborg@domstol.dk