Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Elev ved retten 

Rettens elever har nedenfor beskrevet deres oplevelse af at være elev ved Retten i Svendborg, hvilket er til inspiration for kommende ansøgere.
Line, 1. års elev
 
Hvis du har lyst til at lære, hvordan en af de bærende grundpiller i samfundet fungerer, har gåpåmod og masser af drive, så er Retten i Svendborg elevpladsen for dig.
 
Som elev ved Retten i Svendborg bliver du budt velkommen til en spændende og ikke mindst travl arbejdsplads, hvor man kommer rundt i de forskellige afdelinger - strafferetten, civilretten, fogedretten, skifteretten og administrationen, hvor du lærer at behandle forskellige sagstyper. Man kommer til at arbejde tæt sammen med dommere og jurister og får dermed et kig ind i lovgivningen og den sagsbehandling, som ligger til grund for afgørelserne i retssalene. Som elev lærer du vigtigheden af omhyggelighed og kvalitetsbevidsthed i arbejdet, da det er dét, som gør en forskel for rettens brugere.
 
Du vil få tilknyttet en oplæringsansvarlig i alle afdelinger, som altid vil have tid til at hjælpe og vejlede dig. Du kommer til at arbejde selvstændigt i det omfang, du har mod på det. Der vil også være opgaver, som bliver dit ansvarsområde.
 
Retten i Svendborg er en imødekommende og rar arbejdsplads, hvor der er plads til alle. Initiativ og virkelyst er meget værdsat, så du vil som elev have rig mulighed for at skabe dig en vældig interessant og givende hverdag med en masse støtte fra din uddannelsesansvarlige og øvrige kolleger.
 
 
Anders, 1. års elev
 
Som elev ved Retten i Svendborg arbejder man i et fantastisk arbejdsmiljø med gode kolleger, der altid er hjælpsomme og imødekommende. Man bidrager i stor grad til arbejdsdagens planlægning, så man bliver udfordret på det faglige samt det personlige plan.

Det faglige niveau er højt, men man er aldrig overladt helt til sig selv, da man får en oplæringsansvarlig i hver afdeling, som tager hånd om en.
Man kommer rundt i de forskellige afdelinger, så man får kendskab til de forskellige sagstyper samt overværer de forskellige retsmøder.
 
De vigtigste ting i hverdagen er tillid, ansvar og samarbejde, så hvis man er klar på ny læring og har mod på at arbejde selvstændigt, vil jeg helt klart anbefale at søge om at blive elev ved Retten i Svendborg.
Til top Sidst opdateret: 21-01-2020 
Retten i SvendborgseperatorChristiansvej 41seperator5700 SvendborgseperatorTelefon: 99683200seperatorEmail: svendborg@domstol.dk