Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Elev ved retten 

Rettens elever har nedenfor beskrevet deres oplevelse af at være elev ved Retten i Svendborg, hvilket er til inspiration for kommende ansøgere.

 

Anna, 1. års kontorelev ved Retten i Svendborg

Som elev ved Retten i Svendborg får du en hverdag med spændende udfordringer samt gode og hjælpsomme kollegaer. Du kommer til at arbejde på tværs af faggrupper - så hvis du synes, at det kunne være spændende at blive oplært på en arbejdsplads, hvor du lærer en masse om retten og dens arbejdsprocesser, vil jeg klart anbefale dig at blive elev hos Retten i Svendborg.

Du vil blive oplært inden for de forskellige sagsområder i forskellige afdelinger, som sammen med dine skoleforløb vil klæde dig godt på til kontorarbejdet. Du vil få mulighed for at overvære forskellige retsmøder i de forskellige sagstyper, og dermed få en god forståelse for, hvordan retssager forløber i praksis. Uddannelsen er inden for offentlig administration, men kan efterfølgende bruges hos vores samarbejdspartnere, såsom fx politiet, og i det private hos advokater, mv.

Du vil blive tilknyttet en elevansvarlig, som gennem dine to år altid gerne vil hjælpe og lytte til dig. Jeg har på intet tidspunkt fortrudt, at jeg valgte at søge hos Retten i Svendborg - tværtimod føler jeg, at arbejdsdagens timer flyver afsted på grund af de spændende opgaver, som giver en interessant hverdag.

 

Julie, 2. års kontorelev ved Retten i Svendborg

Som elev ved Retten i Svendborg er der aldrig en dag, der er ens. Du får en udfordrende og spændende hverdag, hvor du vil få et bredt kendskab til de forskellige sagstyper og ligeledes tage stor del i den daglige sagsbehandling.
 
Som en del af din oplæring vil du overvære forskellige retsmøder. Dette giver dig en sammenhæng i det, vi sidder med til daglig.
 
Du vil komme rundt i de forskellige afdelinger og på den måde få en bred viden inden for de forskellige sagsområder. I hver afdeling vil du få tildelt en oplæringsansvarlig, som klæder dig på til at arbejde selvstændigt, så du kan få dine egne ansvarsområder. Dette bliver der udvist stor tillid til.
 
Har du masser af gåpåmod og kan lide at tage initiativ, er Retten i Svendborg arbejdspladsen for dig.
 
Jeg kan helt sikkert anbefale at være elev ved Retten i Svendborg.
Til top Sidst opdateret: 30-01-2018 
Retten i SvendborgseperatorChristiansvej 41seperator5700 SvendborgseperatorTelefon: 99683200seperatorEmail: svendborg@domstol.dk