Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Ny retsbygning i Svendborg 
29-06-2016 

Byggeriet af den nye retsbygning i Svendborg er færdigt. Der arbejdes lige nu med klargøring af retssale og kontorer. Se billeder fra her.
 

Retten flytter

Vi har planlagt indflytning i dagene 8. og 11. juli 2016, hvor retten vil være lukket for både personlige og telefoniske henvendelser. Vi forventer at åbne på adressen CHRISTIANSVEJ 41, 5700 Svendborg den 12. juli 2016.  

Retten får samtidig nyt telefonnummer: 9968 3200. Nummeret virker først fra den 12. juli 2016.

Bygningen indvies officielt den 1. september 2016.

 

Der er nu ved at blive monteret kobber på facaden. Det er i høj grad med til at fremhæve bygningens arkitektoniske form.

 

 

Byggeriet fortsætter planmæssigt og ovenstående billede er taget en fin efterårsdag i november.

Bygningen forventes færdig til overdragelse medio juni 2016 således, at Retten i Svendborg kan flytte til den nye adresse på Christiansvej medio juli 2016. Vi vil oplyse yderligere om flytningen når datoen er fastlagt.

 

 
Der er den 24. september 2015 afholdt rejsegilde for den nye retsbygning i Svendborg. Byggeriet skrider planmæssigt frem.
 

 
Byggeriet kører efter planen og forventes taget i brug i juni 2016. Læs mere i denne pressemeddelelse fra konsortiet, der står for opførelsen.

 

 

De store maskiner har i flere dag arbejdet på højtryk for at køre de enorme mængder jord væk fra grunden, inden byggeriet endeligt kunne begynde at tage form.
 
De første elementer til kælderen er her blevet sat på plads.
 

Grunden var ryddet for det værste buskads, og jorden var blødgjort. Der var sat telt op til fejringen af begivenheden og nysgerrige naboer fulgte med fra deres terrasser.

Fredag den 17. april 2015 blev det første spadestik taget af Svendborgs borgmester Lars Erik Hornemann og retspræsident Anni Højmark, overværet af en del af rettens medarbejdere, Zoran Juresa fra KPF Arkitekter – som er arkitekten bag tinghuset, repræsentanter fra PKA, PensionDanmark,  Sampension, der er investorerne bag byggeriet, samt entreprenørfirmet CASA, der skal bygge retsbygningen.
 
Mandag den 20. april 2015 begyndte byggeriet for alvor frem mod åbningen af den nye retsbygning.
 
 
Billedet her viser ideen i det valgte projekt, som efter tidsplanen skulle kunne tages i brug af Retten i Svendborg i juni 2016.

Bygningsstyrelsen har skrevet kontrakt om opførelsen af rettens nye tinghus, som opføres og skal drives som et OPP-projekt, dvs. i Offentligt Privat Partnerskab. Den nye bygning bliver  bygget  på Christiansvej i Svendborg, nærmere betegnet på den gamle sportsplads ved den nedlagte Nordre Skole.

 
Bygningen vil blive på ca. 4.000 kvm og samler alle rettens afdelinger og funktioner i samme bygning. Bygningen vil blandt andet komme til at rumme 7 retssale og en række mødelokaler, herunder separate lokaler til retsmægling.
 
Det nye tinghus vil indeholde langt bedre faciliteter for rettens brugere, herunder adgang for kørestolsbrugere til hele huset, ligesom der vil være parkering lige ved siden af den nye retsbygning.
 
 
Til top Sidst opdateret: 29-06-2016 
Retten i SvendborgseperatorChristiansvej 41seperator5700 SvendborgseperatorTelefon: 99683200seperatorEmail: svendborg@domstol.dk