Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Ny dom giver lejerne en ekstra dag 
05-04-2016 

Når et lejemål skal ophæves på grund af manglende betaling af husleje, kan ophævelse kun ske, hvis lejeren ikke har berigtiget restancen senest 14 dage efter, at skriftligt påkrav herom er kommet frem til lejeren.
 

Det har været diskuteret, om man kunne sende ophævelsen på fristens sidste dag med den begrundelse, at der er en sendetid på minimum en dag, hvorfor lejer ikke vil kunne vide, at der er ophævet, før tidligt dagen efter, hvor lejer alligevel ikke længere kan afværge ophævelsen af lejemålet.  

 

Der nu ændret af Højesteret, der i en kendelse af 3. december 2015 har slået fast, at ophævelsen (dvs. at sende ophævelsesskrivelsen) først kan ske, når fristen er udløbet.

 

Fristen på 14 dage skal beregnes i hele døgn/datoer. Den praktiske konsekvens er derfor:

  •  Fristen begynder først at løbe dagen efter, at påkravet er kommet frem. 
  •  Fristen skal være udløbet inden udlejer ophæver.

 

Hvis der er hævet for tidligt er konsekvensen ikke, at man bare kan sende en ekstra ophævelse, da lejer som følge af den for tidlige ophævelse kan have mistet motivationen til at afværge ophævelsen, hvilket kan ske ikke bare inden for påkravsfristen, men indtil en behørig ophævelse er kommet frem.

Til top Sidst opdateret: 05-04-2016 
Retten i SvendborgseperatorChristiansvej 41seperator5700 SvendborgseperatorTelefon: 99683200seperatorEmail: svendborg@domstol.dk