Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Besøg af jurastuderende fra SDU 
07-06-2019 

Mandag den 20. maj havde retten i Svendborg besøg af 11 jurastuderende og deres instruktor i kriminalret. Underviseren og de studerende har givet følgende tilbagemelding på besøget:
 

 

Ethan Shippen:

 

"Som studenterunderviser i kriminalret er det min ambition bl.a. at knytte teori med praksis, herunder ved at inddrage cases og eksempler fra det virkelige liv. Derfor var jeg rigtigt glad for, at retsassessor Ulla Storm ved Retten i Svendborg gavmildt tilbød, at jeg kunne invitere de studerende i retten for at overvære en straffesag. Efter en rundvisning i den imponerende retsbygning havde vi fra kl. 9-16 en straffesag på programmet: Udover at overvære sagen og tale om den fra en strafferetlig vinkel, blev vi også særligt glade for at både dommeren, domsmændene, anklageren og forsvareren i løbet af dagen var mere end villige til at svare på spørgsmål om deres job og indbyrdes roller. Som underviser kan jeg ikke forestille mig en bedre måde at give de studerende et indblik i den praktiske strafferet allerede under studiet, hvilket jeg synes er vigtigt, især da strafferetten er en essentiel del af uddannelsen og vores samfund i bred forstand".

 

Desuden har en række studerende skrevet følgende kommentarer til turen:

 

Jacob Gerner: ”En tankevækkende oplevelse hvor man på tæt hold får et væsentligt indblik i den alvorligste gren af juraen. En oplevelse der kun kan anbefales.”

 

Katrine Tranekjer Hansen: ”Jeg synes, det var utrolig spændende at være i retten og få lov til at opleve en straffesag i praksis efter at have læst så mange bøger og snakket så meget om dem i undervisningen. Det gav en bedre forståelse for processen og de forskellige aktørers roller.”

 

Laura Hovgaard Rasmussen: ”Jeg synes det var en rigtig god dag i retten, til trods for lidt forhindringer. Det viste sig at være held i uheld, da den sag vi fik lov at overvære var særdeles spændende, og samtidig relevant i forhold til vores pensum. Ulla gjorde et rigtig godt stykke arbejde, både med at sætte os ind i dagligdagen i retten, arbejdet som både anklager, forsvarer og domsmand, samt at hun lynhurtigt kunne omstille sig. Det gav et rigtig godt indblik i arbejdet som dommer, hvilket vi ikke havde det store kendskab til før. Rigtig berigende og spændende dag!”

Til top Sidst opdateret: 07-06-2019 
Retten i SvendborgseperatorChristiansvej 41seperator5700 SvendborgseperatorTelefon: 99683200seperatorEmail: svendborg@domstol.dk