Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Skyldkendelse i nævningesag om bl.a. skudoverfald mod fængselsfunktionær ved Nyborg Statsfængsel 
28-09-2017 

 

Skyldkendelse i nævningesag om bl.a. skudoverfald mod fængselsfunktionær ved Nyborg Statsfængsel

Et nævningeting ved Retten i Svendborg har i dag afsagt skyldkendelse i en sag, hvor 2 medlemmer af Black Army var tiltalt for bl.a. at have overfaldet en fængselsfunktionær den 12. juli 2016 uden for Nyborg Statsfængsel.

T1 blev fundet skyldig i at have deltaget i overfaldet på fængselsfunktionæren og herunder på nært hold at have skudt ham 2 gange i benene med betydelige skader til følge. T1 blev også fundet skyldig i under overfaldet at have besiddet en skarpladt pistol under særdeles skærpende omstændigheder, at have brugsstjålet den bil, der blev anvendt ved forholdet, og umiddelbart efter overfaldet at have deltaget i afbrændingen af bilen. Endelig blev T1 fundet skyldig i et andet overfald på en politibetjent og i en række mindre forhold. T1 blev fundet ikke skyldig i et forhold om besiddelse af mobiltelefon i arresten.
 
T2blev fundet skyldig i at have foranlediget at ovennævnte bil blev stjålet og i, at der efterfølgende blev sat ild til den. T2 blev fundet ikke skyldig i at have medvirket til overfaldet på fængselsfunktionæren og i at have foranlediget at T1 var i besiddelse af pistolen.
 
Nævningetingets skyldafgørelse var enstemmig. Dommen forventes at blive afsagt senere i dag.
 
Den fulde ordlyd af rettens kendelse kan ses her 
 
 SS R3.866/2017
Til top Sidst opdateret: 28-09-2017 
Retten i SvendborgseperatorChristiansvej 41seperator5700 SvendborgseperatorTelefon: 99683200seperatorEmail: svendborg@domstol.dk