Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Mand dømt for trusler mod moren til sin søn 
10-10-2014 

En 39-årig mand er blevet dømt for at have truet moren til sin søn, blandt andet med at slå hende ihjel.
 
I forbindelse med, at manden afsonede en fængselsstraf, var der opstået en uoverensstemmelse mellem manden og moren til deres søn om, hvorvidt manden skulle have samvær med sønnen. Moren havde på grund af forskellige omstændigheder besluttet, at manden ikke længere skulle have samvær med sønnen. Det var manden blevet så vred over, at han sendte 4 breve til moren med forskellige trusler, blandt andet trusler om at slå hende ihjel.
 
Den 39-årige mand blev idømt 60 dages fængsel uden at være til stede, idet retten ikke fandt hans tilstedeværelse nødvendig. Han var lovligt indkaldt til retsmødet og havde ikke oplyst en lovlig grund til ikke at møde. Grunden til, at retten dømte manden til 60 dages fængsel, var, at der var tale om gentagne trusler på livet, og at manden tidligere var straffet for lignende kriminalitet, ligesom truslerne var fremsat under mandens afsoning af en fængselsstraf.
 
Mandens forsvarer tog betænkningstid med hensyn til, om dommen skal ankes.
 
                                                                                                                                                                                                                                                                            SS R8-1728/2014
 
Til top Sidst opdateret: 10-10-2014 
Retten i SvendborgseperatorChristiansvej 41seperator5700 SvendborgseperatorTelefon: 99683200seperatorEmail: svendborg@domstol.dk