Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Kvinde dømt til anbringelse for vold mod plejepersonale. 
22-09-2014 

 
 
Et nævningeting har i dag dømt en 48-årig kvinde til anbringelse i institution for personer med vidtgående psykisk handicap. De 3 juridiske dommere og de 6 nævninger var enige om, at kvinden var skyldig i vold i 12 tilfælde. Volden har hun fortrinsvis begået overfor sundhedspersonale på den institution, hvor hun i forvejen opholder sig, og overfor personale på psykiatrisk afdeling i Svendborg. Volden har først og fremmest bestået i knytnæveslag, men hun har også kradset og sparket personalet.
 
Volden var anmeldt af institutionerne og Svendborg sygehus, og en række medarbejdere var i retten for at vidne om overfaldene, der alle var sket uden varsel og uden, at der først havde været en konflikt med personalet. Den tiltalte kvinde kunne som hovedregel ikke selv huske, hvad der var sket. Ingen af overfaldene havde medført varig skade på de overfaldne, som dog i flere tilfælde havde været på skadestuen.
 
Kvinden er ifølge Retslægerådet mentalt retarderet i lettere grad og er præget af en impulsstyret aggressiv adfærd. Hun blev i 2011 dømt til ambulant psykiatrisk behandling også for vold. For at forebygge en nærliggende risiko for, at hun igen vil bruge vold, anbefalede Retslægerådet, at hun blev anbragt på institution, hvilket retten fulgte. Der blev fastsat en længstetid på anbringelsen på 5 år.  Det betyder, at retten senest om 5 år skal vurdere, om anbringelsen skal ændres eller ophæves.
 
Kvinden og hendes forsvarer tog betænkningstid med hensyn til, om dommen skal ankes.

SS R1-1071/2014

Til top Sidst opdateret: 22-09-2014 
Retten i SvendborgseperatorChristiansvej 41seperator5700 SvendborgseperatorTelefon: 99683200seperatorEmail: svendborg@domstol.dk