Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Fængselsstraf for uagtsomt manddrab i trafikken 
08-02-2019 

 
En 52-årig mand er i dag af en domsmandsret blevet idømt 1 år og 4 måneders fængsel samt frakendt kørekortet i 5 år for at have forvoldt en ældre kvindes død ved et sammenstød på Tåsinge i februar 2017.
 
Manden fik en fængselsstraf, fordi han var spirituspåvirket med en promille på 1,49, da han kom over i den modsatte vejbane på Sundbrovej, hvor han påkørte en personbil. Begge biler blev totalskadet ved sammenstødet, og både den mand, der nu er dømt, og passageren i den modkørende bil kom til skade ved ulykken. Passageren afgik ved døden 1½ måned efter ulykken uden at være kommet ud af respiratoren.
Folketinget har ved en lovændring i 2010 bestemt, at uagtsomt manddrab i forbindelse med spirituskørsel som udgangspunkt skal straffes med mellem 16 og 18 måneders fængsel, og det var dette udgangspunkt domsmandsretten var enige om at følge, også selvom sagen har været længe undervejs, navnlig fordi Retslægerådet har været involveret undervejs for at fastlægge, at den ældre kvindes død skyldtes trafikulykken.
Den dømte valgte at modtage dommen.
 
SS 4060/2018
Til top Sidst opdateret:  
Retten i SvendborgseperatorChristiansvej 41seperator5700 SvendborgseperatorTelefon: 99683200seperatorEmail: svendborg@domstol.dk