Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Dømt for blufærdighedskrænkelse og deling af lyd- og billedfil 
23-10-2018 

 
 
Retten i Svendborg har den 23. oktober 2018 dømt tre unge mænd fra Svendborg for blufærdighedskrænkelse og optagelse af en video af et samleje gennem en sprække i en dør. Retten har endvidere dømt den ene unge mand for at have uploadet en lydfil af samlejet på internettet samt for at have delt videoen.
 
Episoden fandt sted i december 2016, hvor de tre unge sad på den enes værelse. De hørte lyde fra værelset ved siden af, og efter at de havde set gennem en sprække i døren, optog den ene mand - med de andre to personers viden - en video med mobiltelefon af en ung mand og en ung kvinde, der havde samleje på værelset. De så sammen videoen. Den ene mand uploadede en lydfil på internettet og delte videoen.
 
Retten fastsatte straffen for de to mænd, der havde set gennem sprækken i døren, og som havde været vidende om, at videoen blev optaget, til fængsel i 14 dage. Straffen blev gjort betinget.
 
Retten fastsatte straffen for den tredje mand, der havde uploadet lydfilen og delt videoen, til fængsel i 40 dage, der blev gjort betinget af, at han udfører samfundstjeneste.
 
Retten lagde for alle de dømte vægt på de dømtes unge alder på gerningstidspunktet.
 
De dømte skal betale den unge kvinde en tortgodtgørelse på 15.000 kr.
 
De tiltalte var ikke mødt til domsafsigelsen.
 
Retten i Svendborgs j.nr. SS 1140/2018.
 
 
Til top Sidst opdateret: 23-10-2018 
Retten i SvendborgseperatorChristiansvej 41seperator5700 SvendborgseperatorTelefon: 99683200seperatorEmail: svendborg@domstol.dk