Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Betinget fængsel i 40 dage med vilkår om udførelse af samfundstjeneste for at have stjålet en guldhalskæde fra en beboer på et plejehjem. 
27-02-2015 

 
 
En kvinde på 35 år er i dag dømt for at have stjålet en guldhalskæde fra en beboer på et plejehjem, hvor kvinden var ansat. Kvinden havde solgt guldhalskæden til en guldsmed, og halskæden blev fundet hos guldsmeden i forbindelse med, at beboeren på plejehjemmet havde efterlyst den. Den 35 årige kvinde forklarede, at hun havde købt guldhalskæden på et loppemarked. Idet kvinden var blevet ansat på plejehjemmet umiddelbart før halskæden forsvandt og arbejdede en del hos den pågældende beboer, og idet kvinden havde sagt til guldsmeden, at det var en halskæde, hun havde haft i mange år, troede retten ikke på den 35 årige kvindes forklaring om, hvor hun havde fået halskæden fra.
 
Retten lagde til grund, at guldhalskæden var ca. 10.000 kr. værd. På grund af halskædens værdi, fordi den var stjålet fra en beboer på et plejehjem, og fordi kvinden tidligere havde fået en bøde for tyveri, dømte retten hende til en fængselsstraf på 40 dage, som blev gjort betinget med vilkår om udførelse af samfundstjeneste i 40 timer. Kvinden skal således ikke fængsel, hvis hun lader være med at stjæle de næste 2 år, og hvis hun udfører samfundstjenesten.
 
Kvinden accepterede dommen.

SS R8-2611/2014

Til top Sidst opdateret: 27-02-2015 
Retten i SvendborgseperatorChristiansvej 41seperator5700 SvendborgseperatorTelefon: 99683200seperatorEmail: svendborg@domstol.dk