Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

3 måneders fængsel efter samlivsvold 
10-07-2014 

 
 
En mand er i dag blevet straffet med 3 måneders fængsel for vold overfor sin ægtefælle. Volden omfattede skub, slag i ansigtet, greb om halsen på kvinden samt spark på kroppen. Volden i hjemmet havde stået på i flere år, og der var rejst tiltale for 4 voldsepisoder, der var sket fra 2009 til 2011.
 
En enig domsmandsret fandt det bevist, at volden var sket som forklaret af kvinden, også fordi hendes forklaring blev støttet af, at der forelå oplysninger fra skadestue og egen læge der viste, at hun i hvert fald i 3 tilfælde havde søgt læge, da hun havde blå mærker på armene og kroppen. Parret bor ikke længere sammen.
 
Retten var også enige om at gøre hele straffen betinget, hvilket betyder, at manden ikke skal ind og afsone sin straf. Han havde gode personlige forhold, og det betød også noget, at forholdene var begået for trods alt en del år siden. Straffen er betinget i 2 år.
 
Manden, der havde nægtet at have begået volden, modtog dommen.

SS R1-1357/2014

Til top Sidst opdateret:  
Retten i SvendborgseperatorChristiansvej 41seperator5700 SvendborgseperatorTelefon: 99683200seperatorEmail: svendborg@domstol.dk