Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Kend din ret - et samarbejde mellem retten og uddannelsesinstitutioner 

Undervisningsforløbet stækker sig over 10 moduler, hvor eleverne i nogle moduler har traditionel klasseundervisning, mens de i andre moduler skal ud af klasseværelset og ind i retten.
Læs her  uddrag af elevernes vurdering af forløbet ”kend din ret”;
 
Retssagen i sig selv (rollespillet) var en sjov og lærerig oplevelse. Som gymnasieelev at få muligheden for at komme ud og opleve noget, man i nyhederne ellers kun får de overordnede træk af, eller man som gennem serier måske får et helt forkert indtryk af, er en enormt fantastisk oplevelse. Det giver os en helt anden forståelse for det, vi sidder og læser.
 
Dommerne var gode og let forståelige, hvilket var dejligt da det jo er et ellers komplekst system med alle de forskellige love osv..
 
Vi har på - et område hvor vores viden i forvejen ikke var så stor – lært utrolig meget om vores rettigheder hvis vi en dag skulle komme i en situation hvor det skulle blive nødvendigt. Den viden vi har fået om ”emnet” er utrolig vigtig i den forstand, at den kan bruges i det virkelige liv og er meget aktuel viden.
 
Men at se hvordan jura bruges i praksis er meget mere spændende end at sidde og læse om det i en bog.
 
At have en samtale med de professionelle mennesker på denne måde er rigtig vigtigt i sådan et forløb for at få så mange nuancer med som muligt.
 
Vores samarbejde med Svendborg byret har kun gjort det bedre. Et forløb som dette anbefales klart til alle gymnasieklasser, der har samfundsfag og fra pensums side af er et krav om at lære det danske retssystem at kende.
 
Til top Sidst opdateret: 08-11-2016 
Retten i SvendborgseperatorChristiansvej 41seperator5700 SvendborgseperatorTelefon: 99683200seperatorEmail: svendborg@domstol.dk