Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Underskriftsprøve 

Notarforretninger på baggrund af underskriftsprøve.

Selve underskriftsprøven

En virksomhed kan søge notaren om at blive omfattet af navneunderskriftsordningen. Notaren vurderer om virksomheden opfylder betingelserne for at kunne bruge en navneunderskriftsprøve.

Notaren skal f.eks. vurdere, om virksomheden har et særligt behov for at være omfattet af ordningen. Dette kan f.eks. være tilfældet, hvis virksomheden har særligt mange årlige notarforretninger, eller hvis det er særligt vanskeligt for den eller dem, der skal underskrive, at tage til notaren ofte.

Hvis notaren vurderer, at virksomheden kan omfattes af ordningen, skal underskriverne udfylde en navneunderskriftsprøve og samtidigt forevise gyldigt billedlegitimation.

Underskriftsprøven opbevares hos notaren sammen med en kopi af det fremviste id. Disse dokumenter benyttes siden hen ved notarpåtegninger på baggrund af underskriftsprøven.

Tilladelsen kan gives for højst to år ad gangen og skal herefter fornys.

Notarforretninger på baggrund af en underskriftsprøve

Det er muligt for virksomheder at sende dokumenter, der skal påtegnes af en notar, frem til notaren i allerede underskrevet stand. Underskriveren behøver på denne måde ikke selv at være personligt til stede hos notaren for at underskrive dokumentet. I stedet sammenligner notaren underskriften på dokumentet med den underskriftsprøve, som underskriveren tidligere har underskrevet hos notaren.

Seneste tegningsudskrift for virksomheden skal være til stede sammen med dokumenterne.

Notaren undersøger bl.a. også, om oplysningerne om identitet i øvrigt stemmer overens. Hvis notaren konstaterer, at alt ser rigtigt ud, kan notaren herefter påtegne dokumentet.

Til top Sidst opdateret: 29-09-2017 
DomstolsstyrelsenseperatorStore Kongensgade 1-3seperator1264 København K.seperatorTelefon: 70103322seperatorEmail: Se alle adresser her