Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Notar 

En notar er en person, der bekræfter underskrift af testamenter og andre dokumenter, samt digitalt påtegner fremtidsfuldmagter.

Hvis du har brug for en notar, skal du henvende dig til byretten. I nogle byretter skal man bestille tid, og andre byretter kan man komme inden for et bestemt tidsrum. Du kan få nærmere oplysninger på rettens hjemmeside, hvor der i næsten alle retter også er mulighed for onlinebooking af tid. Der er frit valg mellem alle byretter.       

Hvis du er meget syg eller det på anden måde er umuligt for dig at komme frem til notaren, kan du ringe til notaren i den retskreds, hvor du bor, og høre om notaren kan komme til dig i stedet. Hvis du er indlagt på hospitalet, kan du få notaren fra den retskreds, hvor hospitalet ligger, til at komme til hospitalet.

Notaren kører ud efter aftale indenfor rettens åbningstid

Du skal betale notarens transport.

 

Hvordan foregår det?

Underskrivelse af dokumentet/testamentet foregår på notarens kontor.

Du skal fremvise legitimation.

Notaren skal sikre sig, at den, der underskriver dokumentet, kender dets indhold. Notaren skal ikke godkende dokumentets indhold.

Ved underskrivelse af testamente skal notaren sikre sig, at underskriveren forstår testamentets betydning.

Notaren bekræfter din underskrift og eventuel tegningsret for virksomhed. Denne påtegning vedhæftes dokumentet/testamentet.

Hvad skal du have med? 

  1. Det originale dokument, der skal underskrives. Det må ikke være underskrevet hjemmefra. 
  2. Ved testamente skal du medbringe en kopi af testamentet.
  3. Legitimation i form af pas, kørekort eller anden offentlig billedlegitimation. Hvis du ikke har den nævnte legitimation, ring til retten inden du tager derind, så I kan tale om, hvad der kan accepteres som legitimation.
  4. Penge til retsafgiften. På rettens egen hjemmeside, kan du læse mere om betalingsmulighederne ved den enkelte ret.
Til top Sidst opdateret: 02-10-2017 
DomstolsstyrelsenseperatorStore Kongensgade 1-3seperator1264 København K.seperatorTelefon: 70103322seperatorEmail: Se alle adresser her