Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Dom i nævningesag om lukketidsrøverier 
20-03-2019 

 
 
Sagsnr. 9-5246/2018
 
Tre yngre mænd er den 20. marts 2019 idømt fængsel i henholdsvis 8 år, 3 år og 1 år og 6 måneder, og hovedmanden er udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandig, mens de to øvrige er udvist betinget med to års prøvetid.
 
Sagen drejede sig om 15 røverier og røveriforsøg, som i perioden fra oktober 2017 til marts 2018 blev begået fortrinsvis i mindre dagligvareforretninger, hvoraf to forretninger to gange blev udsat for røverier. Røverierne foregik i Roskilde-området og i Store Merløse og blev alle begået lige omkring lukketid, hvor en eller to maskerede personer med kniv, bat, hammer, skruetrækker eller pistol/automatpistollignende genstande truede personalet til at udlevere penge fra kasser og pengeskabe.
 
Røverierne fik helbredsmæssige konsekvenser for nogle af de yngre ansatte i forretningerne.
 
Hovedmanden blev fundet skyldig i alle 15 forhold af røveri og røveriforsøg, mens de øvrige, der ikke var tiltalt i alle forhold, blev fundet skyldig i henholdsvis syv og tre røverier/røveriforsøg.
 
Hovedmanden var tidligere dømt for tilsvarende røverier, herunder røverier i nogle af de samme butikker som i denne sag og med samme fremgangsmåde.
 
Hovedmanden udbad sig betænkningstid med hensyn til anke, og de øvrige to tiltalte modtog dommen.
 
Der er navneforbud i sagen.
Til top Sidst opdateret: 21-03-2019 
Retten i RoskildeseperatorVed Ringen 1seperator4000 RoskildeseperatorTelefon: 99 68 76 00seperatorEmail: roskilde@domstol.dk