Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Notarialforretninger 
29-12-2014 

Nedenfor kan du læse, hvordan du skal forholde dig, hvis du ønsker notarialforretning gennemført

Der er åbent for notarforretninger UDEN tidsbestilling (notarregistrering af testamenter, underskriftsbemyndigelser m.v.) på mandage, tirsdage, onsdage og fredage mellem kl. 8.30 – 12. Torsdage er lukket.  

Hastende henvendelser bedes rettet til Skifteretten via vores mail: skifte.ros@domstol.dk

Der kan bestilles udkørende notarforretning på tlf. 99 68 76 00, tryk skifteret, i de tilfælde, at pågældende person ikke selv er i stand til at komme til retten, f.eks. på grund af fysisk sygdom, handicap eller anden svækket tilstand. Der gøres opmærksom på, at der skal betales for notarens transportudgifter.

Hvad skal du have med?

1. Det originale dokument, der skal underskrives. Det må ikke være underskrevet hjemmefra.

2. Ved testamente skal du medbringe kopi af testamentet. Hertil skal også medbringes en særlig forside - Hent blanketten her.

3. Legitimation i form af pas, kørekort eller anden offentlig billedlegitimation. Hvis du ikke har den nævnte legitimation, så spørg retten, hvad der ellers kan bruges.

4. Penge til retsafgiften, som normalt er 300,00 kr. pr. dokument. Det er muligt at betale via mobilepay og med dankort.

Hvordan foregår det?

Notarkontoret er beliggende på 2. sal. Du bedes trække et nummer ud for notarkontoret og tage plads i venteområdet.
 
Den, der skal underskrive dokumentet, vil blive bedt om at komme med notaren ind på notarens kontor. Andre må normalt vente udenfor imens.

Notaren hverken kan eller skal godkende dokumentets indhold.

Du viser notaren din legitimation, daterer dokumentet, skriver under og betaler retsafgiften.

Notaren laver en påtegning til dokumentet. Nogle gange sker det med det samme, så du kan få dokumentet med dig. Andre gange tager det længere tid, og notaren vil da sende dokumentet til dig.

Vær opmærksom på, at der kan være lidt ventetid.

Til top Sidst opdateret: 18-03-2019 
Retten i RoskildeseperatorVed Ringen 1seperator4000 RoskildeseperatorTelefon: 99 68 76 00seperatorEmail: roskilde@domstol.dk