Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Ekstranet med retslister for journalister 

Domstolsstyrelsen har etableret et ekstranet til journalister, der indeholder de elektroniske uanonymiserede retslister for retternes straffesager.

Retslisterne vises  for 14 dage ad gangen og opdateres 4 gange i døgnet. Der vil være mulighed for fritekstsøgning og oplysninger om grundlovsforhør vil være tilgængelig for de fleste retters vedkommende.

Ekstranettet er etableret som en hjælp til journalisterne/redaktionerne, der derved hurtigt kan danne sig et overblik over sagerne. Retslisterne må ikke gøres tilgængelige for andre og må kun bruges til støtte for journalistisk og redaktionelt arbejde.

Adgang kræver ansøgning og digital medarbejdersignatur
Adgangen til ekstranettet er tiltænkt medier, der beskæftiger sig med retsstof og derfor har brug for at kunne se retslister. Den enkelte journalists adgang vil være personlig og er betinget af, at mediet, som journalisten er tilknyttet, ansøger om adgang og sørger for, at den pågældende journalist har en digital medarbejdersignatur, som skal anvendes, når journalisten ønsker at tilgå retslisterne. Den digitale medarbejdersignatur skal installeres på den pågældende journalist egen pc/bærbare.

Bestilling af digital medarbejdersignatur sker på nets-danid.dk.

Ansøgning
Ansøgning om adgang til ekstranettet skal ske til Domstolsstyrelsen via det særlige ansøgningsskema, som skal indsendes af det pågældende medie sammen med et følgebrev på mediets officielle brevpapir. 

Husk både ansøgningsskema og følgebrev (se retningslinjer).

 

Til top Sidst opdateret: 23-03-2017 
DomstolsstyrelsenseperatorStore Kongensgade 1-3seperator1264 København K.seperatorEmail: Se alle adresser her