Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Folkemødet 

I 2016 deltog Danmarks Domstole i folkemødet for 5. år i træk. Vi satte aktuelle dilemmaer til debat - og vores medarbejdere stod klar til at svare på spørgsmål fra folkemødedeltagerne.

Hvor meget skal der til for at dømme for voldtægt? Hvad gør du, hvis testamentet giver alt til naboen? Hvor skal barnet bo, når mor og far bliver skilt? Er det menneskesmugling at køre asylansøgere over grænsen? Er han serieiværksætter eller konkursrytter? Og hvornår bør mægling erstatte en retssag? Det var temaerne for debatterne i 2016 – og de var populære blandt deltagerne på folkemødet.

For Danmarks Domstole udgør Folkemødet en enestående mulighed for at møde borgere, beslutningstagere og andre interesserede til en åben debat om de dilemmaer, som er en del af vores hverdag. På den måde kan vi øge kendskabet og tilliden til domstolene - og det er afgørende for vores virke som den 3. statsmagt.

Ønsket om åbenhed og fokus på folkeoplysning er baggrunden for, at Danmarks Domstole nu har været på Folkemøde i fem år i træk. 

Til top Sidst opdateret: 27-06-2016 
DomstolsstyrelsenseperatorStore Kongensgade 1-3seperator1264 København K.seperatorEmail: post@domstolsstyrelsen.dk