Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Folkemødet 

I 2017 deltog Danmarks Domstole i Folkemødet for 6. år i træk. Vi satte aktuelle dilemmaer til debat - og vores medarbejdere stod klar til at svare på spørgsmål fra folkemødedeltagerne.

Må forældre dele sjove børnefotos på Instagram? Hvor langt må man gå for at beskytte sig mod røveri i sit eget hjem? Må man slå ihjel? Er verdens mægtigste mand en dommer? Og vidste du, at du kan føre din egen retssag eller retsmægling for 500 kr.? Foruden en række store debatter, afprøvede satiregruppen MAGT grænserne for ytringsfriheden, og der blev rekonstrueret retssager live på scenen. Det var temaerne i Danmarks Domstoles telt i 2017 – og de var populære blandt deltagerne på folkemødet.
Se programmet her.

For Danmarks Domstole udgør Folkemødet en enestående mulighed for at møde borgere, beslutningstagere og andre interesserede til en åben debat om de dilemmaer, som er en del af vores hverdag. På den måde kan vi øge kendskabet og tilliden til domstolene - og det er afgørende for vores virke som den 3. statsmagt.

Ønsket om åbenhed og fokus på folkeoplysning er baggrunden for, at Danmarks Domstole nu har været på Folkemøde i seks år i træk.

 


Danmarks Domstole på Folkemødet 2017. Foto: Domstolsstyrelsen

Til top Sidst opdateret: 27-06-2016 
DomstolsstyrelsenseperatorStore Kongensgade 1-3seperator1264 København K.seperatorEmail: Se alle adresser her