Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Om Danmarks Domstole 

Vi arbejder for ret og retfærdighed ved at træffe rigtige afgørelser i rette tid – afgørelser, som er velbegrundede og til at forstå.

Danmarks Domstole er uafhængige af politiske interesser og sikrer alle ret til en fair og lige behandling.

Hvert år gennemfører domstolene flere end 750.000 sager indenfor skifteret, fogedret, civil ret og strafferet. Dertil kommer flere end 1.600.000  tinglysningssager.

Vil du se en rigtig retssag?

Alle over 15 år kan gå lige ind fra gaden og overvære en retssag i en af landets retsbygninger. Find din lokale ret og se deres retsliste med kommende sager.

Du kan blive dommer

I Danmark er 10.000 helt almindelige mennesker med til at dømme i straffesager. De har samme indflydelse som de juridiske dommere og er med til at sikre, at dommene har en folkelig forankring. Hvert fjerde år bliver en ny gruppe danskere udpeget til opgaven som lægdommere. Se hvordan du kan blive lægdommer.

Domstolene for børn og unge

Danmarks Domstole har opbygget læringsuniverset kenddinret.dk, hvor børn og unge kan lære om domstolene og retssystemet på en sjov og anderledes måde. Hvad betyder retssikkerhed? Hvorfor straffer vi? Disse og mange andre spørgsmål bliver behandlet i videoer, animationer, opgaver, debatspørgsmål og quizzer.

Ret godt at vide for journalister

Domstolene har et opslagsværket retgodtatvide.dk hvor journalister og andre kommunikatører kan blive klogere på, hvordan de skal navigere i domstolenes verden. Her findes blandt andet beskrivelser af domstolenes opbygning, relevante begreber, retslige situationer samt rettigheder og muligheder som kommunikator.

 

   
   
   
   

 

Til top Sidst opdateret: 27-11-2017 
DomstolsstyrelsenseperatorStore Kongensgade 1-3seperator1264 København K.seperatorTelefon: 70103322seperatorEmail: Se alle adresser her