Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Danmark kåret til verdens bedste retsstat 
05-02-2018 

World Justice Project har igen i år kåret Danmark til nr. 1 i organisationens 'Rule of Law Index'.

113 lande er blevet vurderet på parametrene magtfordeling, fravær af korruption, åbenhed i forvaltningen, fundamentale rettigheder, lov og orden, lovhåndhævelse samt standarden for civilsager og strafferetlige sager.

Det er de nordiske lande Danmark, Norge, Finland og Sverige, der ligger i top. I den anden ende af skalaen findes Venezuela, Cambodia, Afghanistan og Egypten.

I forhold til den seneste måling i 2016 har 49 lande forbedret sig, mens 42 lande er gået tilbage. Det er særligt inden for fundamentale menneskerettigheder, der har været tilbagegang. Udviklingen for ligebehandling, ytrings- og trosfrihed samt forsamlingsfrihed har været nedadgående. Men for Danmarks vedkommende er der derimod en lille fremgang at spore. På parameteret magtfordeling ligger Danmark nummer 1, og Danmark befinder sig desuden i top 5 af de øvrige parametre.

Merethe Eckhardt, udviklingsdirektør i Domstolsstyrelsen, er glad for, at Danmark igen i år er kåret som verdens bedste retsstat.

”Det er et resultat, vi sammen med de øvrige parter i retsvæsnet kan være både stolte af og glade for. Men det betyder ikke, at der ikke er plads til forbedring. Hver eneste dag arbejder vi i Danmarks Domstole for at sikre ret og retfærdighed – det er et arbejde, der aldrig slutter og aldrig ophører med at være vigtigt.”

Læs hele World Justice Projects undersøgelse her.

Billede: Rule of Law Index 2017-2018 (World Justice Project, 2018)

Til top Sidst opdateret: 05-02-2018 
DomstolsstyrelsenseperatorStore Kongensgade 1-3seperator1264 København K.seperatorEmail: Se alle adresser her