Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Fængsel på livstid for drab begået under rockerkonflikt 
04-12-2015 

Domsresumé
En 21-årig mand er ved et enigt nævningeting den 4. december 2015 blevet straffet med fængsel på livstid for et drab, der blev begået den 9. december 2013. Gerningsmanden skød med en maskinpistol gennem en rude ind i offerets stue. Offeret blev dræbt på stedet.

Gerningsmanden var prøvemedlem i Bandidos, og det var bevist, at drabet havde baggrund i det opgør, som på det tidspunkt fandt sted mellem Bandidos og Westside Nation. Westside Nation var en gruppe af personer, der tidligere på året havde meldt sig ud af Bandidos. Offeret var bror til et medlem af Westside Nation, og det blev lagt til grund, at gerningsmanden havde forvekslet offeret og dennes bror.

Ved bevisbedømmelsen blev der blandt andet lagt vægt på, at gerningsmanden havde været i besiddelse af et par Nike sko, som havde samme sålmønster, størrelse og slitagemåde, som et sålaftryk, der få timer efter drabet blev fundet i nærheden af en udbrændt bil med maskinpistolen. Der blev også lagt vægt på gerningsmandens adfærd i forbindelse med politiets efterlysning af oplysninger om de pågældende sko og politiets afhøring af hans kæreste samt aflyttede samtaler, som gerningsmanden havde med blandt andet kæresten. Det blev lagt til grund, at gerningsmanden skaffede sig af med skoene, og at han i en samtale med kæresten om, hvorfor han den 9. december 2014 havde modtaget Bandidosmærket ”Expect No Mercy”, sagde ”… så har jeg skudt én” 

Da drabet havde baggrund i et gensidigt opgør mellem Bandidos og Westside Nation, blev straffen for drabet skærpet til fængsel på livstid, jf. straffelovens § 81 a, stk. 2.    

Domfældte har anket dommen.

  SS 3241/2015

Til top Sidst opdateret: 04-12-2015 
Retten i NæstvedseperatorGardehusarvej 5seperator4700 NæstvedseperatorTelefon: 99685200seperatorEmail: naestved@domstol.dk