Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Mandlig lærer idømt fængsel for bl.a. flere voldtægter 
02-12-2019 

Domsresume
 

En nu 32-årig mandlig lærer er idømt 6 års fængsel for blandt andet flere voldtægter, andet seksuelt forhold end samleje og blufærdighedskrænkelse over for en da 13-årig elev

 

Dom afsagt den 2. december 2019 af Retten i Næstved i sag SS 5961/2019

Et enigt nævningeting har den 2. december 2019 fundet en nu 32-årig lærer skyldig i flere voldtægter, andet seksuelt forhold end samleje og blufærdighedskrænkelse over for en da 13-årig elev. Nævningetinget fandt, at der forelå særligt skærpende omstændigheder i forbindelse med den ene af voldtægterne, idet læreren blandt andet anvendte et kraftigt halsgreb, håndjern og halsbånd og gennemførte analt samleje med eleven. Nævningetinget fandt endvidere, at manden skaffede sig samleje og andet seksuelt forhold ved udnyttelse af sin fysiske eller psykiske overlegenhed. Manden blev endvidere fundet skyldig i vidnetrusler over for eleven og forsøg på at komme i besiddelse af børnepornografisk materiale af eleven. Derudover blev manden fundet skyldig i at have krænket to andre elevers blufærdighed.

Manden blev frifundet for et yderligere forhold af blufærdighedskrænkelse over for en fjerde elev.

Ved vurderingen af skyldsspørgsmålet i forhold til den da 13-årige elev lagde nævningetinget navnlig vægt på elevens troværdige, klare, sikre og detaljerede forklaring, der på væsentlige punkter blev støttet af andre oplysninger i sagen, herunder DNA på håndjern og halsbånd.

Manden blev idømt 6 års fængsel og frakendelse af retten til erhvervsmæssigt eller i forbindelse med fritidsaktiviteter at beskæftige sig med børn og unge under 18 år indtil videre. Der var dissens for at idømme manden 7 års fængsel.

Ved udmålingen af straffen lagde samtlige dommere og nævninge vægt på forholdenes antal og karakter, at der er tale om flere voldtægter, at der foreligger skærpende omstændigheder, og at tiltalte begik overgrebene over en periode på ca. 5 måneder, hvor han var lærer for den da 13-årige elev. Der er endvidere lagt vægt på strafskærpelsen ved lov nr. 635 af 8. juni 2016.

Manden havde erkendt sig skyldig i blufærdighedskrænkelse af den da 13-årige pige, men i øvrigt nægtet sig skyldig.

SS 5961/2019

Til top Sidst opdateret: 02-12-2019 
Retten i NæstvedseperatorGardehusarvej 5seperator4700 NæstvedseperatorTelefon: 99685200seperatorEmail: naestved@domstol.dk