Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

19-årig mand frifundet for voldtægt 
06-05-2016 

Domsresumé
 Retten i Næstved har den 4. maj 2016 frifundet en 19-årig mand for voldtægt. Manden var tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 216, stk. 1, nr. 2, ved i december 2015 at have voldtaget en 14-årig pige, som efter anklageskriftet var meget beruset, idet han trak bukser og trusser af pigen og gennemførte samleje, indtil de blev forstyrret af festdeltagere, som lukkede sig ind på værelset. Tiltalte var subsidiært tiltalt for samleje med et barn under 15 år. Tiltalte nægtede sig skyldig i voldtægt og erkendte sig skyldig i samleje med et barn under 15 år.

Således som tiltalen var formuleret, skulle retten udelukkende tage stilling til, om tiltalte på den i anklageskriftet beskrevne måde havde skaffet sig samleje med en person, som befandt sig i en tilstand eller situation, i hvilken den pågældende var ude af stand til at modsætte sig handlingen. I retten forklarede pigen blandt andet, at samlejet ikke var frivilligt, at hun var ved fuld bevidsthed, mens hun og tiltalte var i værelset og under samlejet, og at hun råbte om hjælp. Herefter og efter tiltalte og vidnernes forklaringer fandt en enig domsmandsret det ikke bevist, at hun havde været i en tilstand eller situation, hvor hun var ude af stand til at modsætte sig handlingen. Tiltalte blev derfor frifundet for voldtægt. I overensstemmelse med sin tilståelse blev tiltalte idømt en betinget fængselsstraf på 30 dage for samleje med et barn under 15 år.

 Tiltalte modtog dommen.

 SS 886/2016

Til top Sidst opdateret: 06-05-2016 
Retten i NæstvedseperatorGardehusarvej 5seperator4700 NæstvedseperatorTelefon: 99685200seperatorEmail: naestved@domstol.dk