Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Pressemeddelelse om nævningesagen vedrørende medvirken til terror 
04-03-2016 

Nævningesagen om medvirken til terrorisme og forsøg herpå starter i Københavns Byret den 10. marts 2016 kl. 09.30 i retssal 60.

Retssal 60 er byrettens største retssal. Der er mange tilhørerpladser i retssalen, men antallet er naturligvis ikke ubegrænset. For at sikre, at der er tilhørerpladser til de berørtes familiemedlemmer og pressens repræsentanter, har jeg derfor fundet det nødvendigt forud for retssagens begyndelse at sikre en fordeling af pladserne. Ved fordelingen er der lagt vægt på, at der er afsat et passende antal pladser til de landsdækkende medier.

 Fordelingen er således:

6 pladser til forurettede og pårørende.

8 pladser til forældre og søskende til de tiltalte.

12 pladser til de landsdækkende medier med én plads til hver. Disse pladser er nummererede og faste til alle retsmøder.

3 pladser til journalister fra andre medier.

7 pladser til andre tilhørere.

Alle tilhørere bliver sikkerhedskontrolleret. Mens man venter på sikkerhedskontrol mv., kan man stå i porten til retslokale 60, der ligger ud mod Nytorv. Man bliver kaldt til sikkerhedskontrol i grupper: Først gruppen af journalister ca. 40 minutter før retsmødets start, derefter gruppen af pårørende ca. 25 minutter før retsmødets start, gruppen af pårørende til de tiltalte ca. 20 minutter før start og øvrige journalister og tilhørere ca. 15 minutter før retsmødets start. Eventuelt ikke benyttede pladser vil tilfalde gruppen af øvrige tilhørere.

 For at sikre, at medierne har mulighed for blandt andet at referere fra retsmøderne, er der etableret et rum til journalister, hvor de kan lytte til det, der sker i retssalen.

 For yderligere oplysninger kan pressen kontakte pressekontaktdommer Jens Stausbøll på telefon 20 24 21 76.

 Med venlig hilsen
Søren Axelsen
Præsident for Københavns Byret ” 

Til top Sidst opdateret: 04-03-2016 
Københavns ByretseperatorDomhuset, Nytorvseperator1450 København K.seperatorTelefon: 99687000seperatorEmail: kobenhavn@domstol.dk