Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Pressemeddelelse om gengivelse af vidneforklaringer fra dom mod "Amagermanden" 
04-01-2012 

Københavns Byret har tidligere meddelt repræsentanter fra medierne aktindsigt i dommen mod den såkaldte Amagermand, herunder i de vidneforklaringer, der er gengivet i dommen.

Københavns Byret finder imidlertid anledning til at understrege, at den meddelte aktindsigt ikke ophæver forbuddet i retsplejelovens § 29 d om, at der ikke må ske offentlig gengivelse af, hvad der forhandles i retsmøder, der holdes for lukkede døre, medmindre dørlukning alene er sket af hensyn til ro og orden i retslokalet.

I sagen mod den såkaldte Amagermand har en række vidner som bekendt afgivet forklaring for lukkede døre, hvilket ikke skete af hensyn til ro og orden i retslokalet, men af hensyn til at beskytte vidnerne mod unødig krænkelse. Det drejer sig navnlig om de forurettede i voldtægtsforholdene og Amagermandens eks-kæreste (omtalt som ”M” i visse medier). Disse vidners forklaringer må således ikke gengives offentligt bortset fra det, der måtte være anført i dommens præmisser om forklaringerne under overskriften ”Rettens begrundelse og afgørelse.

Til top Sidst opdateret: 04-01-2012 
Københavns ByretseperatorDomhuset, Nytorvseperator1450 København K.seperatorTelefon: 99687000seperatorEmail: kobenhavn@domstol.dk