Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Politiaktion mod udeblevne skyldnere i uge 46 
08-11-2019 

I uge 46 gennemfører Københavns Politi en politiaktion mod skyldnere, der er udeblevet fra retsmøder i fogedretterne i København og på Frederiksberg

I samarbejde med fogedretterne i København og på Frederiksberg gennemfører Københavns Politi i uge 46 en større aktion mod skyldnere, der er udeblevet uden gyldig grund fra retsmøder i fogedretterne.

Formålet med aktionen er at få nedbragt antallet af sager hos fogedretterne og hos politiet, der venter på, at en skyldner bliver fremstillet i fogedretten.

Møder man frivilligt op i fogedretten, kan man undgå at blive tilbageholdt og fremstillet af politiet.

Baggrund

Når fogedretten modtager en sag, indkalder fogedretten kreditor og skyldner til et møde i fogedretten. Møder skyldner ikke til dette møde, kan fogedretten beslutte, at skyldneren skal tilbageholdes af politiet og fremstilles i fogedretten, så sagen kan blive behandlet. Når politiet får besked fra fogedretten om at eftersøge en skyldner, registreres det i politiets systemer, og politiet vil, når de finder skyldneren, tilbageholde pågældende og snarest muligt fremstille skyldneren i fogedretten.

For yderligere oplysninger kan pressens repræsentanter kontakte administrerende dommer i foged- og skifteretten Niels Juhl på telefon 99 68 73 02.

Til top Sidst opdateret: 08-11-2019 
Københavns ByretseperatorDomhuset, Nytorvseperator1450 København K.seperatorTelefon: 99687000seperatorEmail: kobenhavn@domstol.dk