Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Frifindelse for drabsforsøg i tatovørsagen. 
06-10-2009 

Københavns Byret har i dag tirsdag den 6. oktober 2009 frifundet to mænd - en 17-årig  og en 22-årig - der begge var tiltalt for forsøg på manddrab.

Dom afsagt den 6. oktober 2009 i sag SS 7026/2009.

Begge var tiltalt for forsøg på manddrab ved den 15. september 2008 ca. kl. 17.40 på Nørrebro i forening efter forudgående aftale eller fælles forståelse at have forsøgt at dræbe to personer, der befandt sig i en forretning, idet de tiltalte affyrede flere skud gennem vinduerne til forretningen, hvorved den ene af personerne blev ramt i halsen og armen.

De tiltalte nægtede sig skyldige.

Efter bevisførelsen lagde retten vægt på, at der var 2 gerningsmænd på knallert, at gerningsmændene smed en pose med æske fra sig på fortovet foran et skraldebur, at knallerten standsede foran forretningen, at passageren affyrede 3 skud gennem ruderne til forretningen, samt at knallerten herefter drejede til venstre ad Nørrebrogade og derefter til højre ad Farumgade.

Ingen af vidnerne kunne identificere gerningsmændene eller give et præcist signalement af disse. Der blev på den fundne pose fundet fingeraftryk fra de tiltalte, men også fra andre personer, herunder en medsigtet i sagen. Æsken tilhørte den ene tiltalte. Der blev fundet fingeraftryk på æsken, men ikke fra de tiltalte. Der var indhentet teleoplysninger for de tiltaltes telefoner og andres telefoner. Ingen af de tiltaltes telefoner var registreret benyttet via master tæt på gerningsstedet.

5 nævninger og 3 dommere fandt ikke, at der var ført det fornødne bevis for, at de tiltalte var identiske med gerningsmændene.

1 nævning fandt det bevist, at de tiltalte var identiske med gerningsmændene.

Den 17-årige har været frihedsberøvet i surrogat fra den 6. november 2008.

Den 22-årige har været frihedsberøvet fra den 17. december 2008.

Til top Sidst opdateret: 19-10-2009 
Københavns ByretseperatorDomhuset, Nytorvseperator1450 København K.seperatorTelefon: 99687000seperatorEmail: kobenhavn@domstol.dk