Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Flyselskabs anmodning om at få nedlagt forbud ikke imødekommet 
16-06-2015 

Københavns Byret har i dag truffet afgørelse i to sager, hvor et udenlandsk flyselskab havde bedt om at få nedlagt forbud/påbud.

Der er i dag, den 16. juni 2015, i Københavns Byret, truffet afgørelse i to sager, forbud og påbud, hvor et udenlandsk flyselskab havde bedt om at få nedlagt forbud/påbud over for henholdsvis en faglig klub under 3F og et bagagehåndteringsfirma i lufthavnen i Kastrup, hvis ansatte er medlemmer af den faglige klub.

Sagerne udspringer af en episode i Københavns Lufthavn den 18. marts 2015, hvor en afgang af et fly fra det pågældende flyselskab blev forsinket i godt 3 timer, fordi et større antal personer aktionerede ved gaten, hvor flyet stod. Episoden havde stor opmærksom fra mediernes side. Sagerne har forbindelse til nogle sager i Arbejdsretten, som blandt andet drejer sig om et fagforbunds konfliktvarsel over for flyselskabet, fordi flyselskabet ikke ønsker at indgå overenskomst for sine ansatte.

Byretten afviste sagen anlagt imod den faglige klub, fordi et spørgsmål om anvendelsen af kollektive kampskridt til støtte for et krav om overenskomst på et område, hvor der ikke er overenskomst, skal behandles i Arbejdsretten. Det fremgår af reglerne i arbejdsretsloven.

Byretten afviste også sagen anlagt imod bagagehåndteringsfirmaet, fordi rækkevidden af påstanden i sagen var for upræcis til, at påstanden kunne danne grundlag for sagens behandling.

Til top Sidst opdateret: 16-06-2015 
Københavns ByretseperatorDomhuset, Nytorvseperator1450 København K.seperatorTelefon: 99687000seperatorEmail: kobenhavn@domstol.dk