Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Domme på 5 og 6 års fængsel for røverier mod guldsmedeforretninger på Nørrebrogade og Amagerbrogade forøvet i april 2010. 
29-11-2011 

Et nævningeting i Københavns Byret har den 29. november 2011 afsagt dom i røverisagen, der har vedrørt 4 chilenske mænd og en herboende cubansk kvinde.

De tre mænd, som på gerningstidspunktet var i alderen 27 år, 26 år og 17 år, er straffet for røveri af særlig grov beskaffenhed i to røveriforhold, mens en dengang 18-årig mand alene er dømt i ét røveriforhold. Sagen vedrørte endvidere en række indbrud begået af en af røverne forskellige steder på Sjælland samt en række hæleriforhold. De pågældende er idømt straffe på 5 års fængsel, 6 års fængsel, 4 ½ års fængsel og 3 års fængsel samt udvisning for bestandig.

En herboende 40-årig kvinde er idømt 3 ½ års fængsel for medvirken til røveri af særlig grov beskaffenhed samt for hæleri af særlig grov beskaffenhed, ligesom der er sket udvisning for bestandig.

Røveriet på Nørrebrogade fandt sted den 19. april 2010 og blev forøvet under trussel med pistol, kniv og skruetrækker, og ekspedienten i forretningen blev tvunget ned på gulvet og fastholdt der samt slået i baghovedet. Udbyttet ved røveriet var på ca. 340.000 kr.

Røveriet på Amagerbrogade fandt sted den 24. april 2010 og blev forøvet under trussel med en gaspistol. Udbyttet var på ca. 4,9 mio. kr. To af forretningens ekspedienter blev tvunget ned på gulvet, og deres hænder og fødder blev bundet med strips og med gaffatape. En af forretningens ekspedienter nåede at låse sig inde på toilettet, hvorfra hun alarmerede politiet. En politipatrulje var hurtigt fremme ved forretningen. Betjentene så røverne løbe ud fra forretningen og hen til en flugtbil, der holdt parkereret på en sidegade til Amagerbrogade. En af betjentene, der ville stoppe flugtbilen, blev slæbt med af flugtbilen et stykke hen ad gaden. Betjenten blev endvidere klemt af bildøren, der ramte nogle parkerede biler. Herefter afgav betjenten et skud der ramte føreren, som afgik ved døden. Føreren var en dengang 20-årig chilensk mand.

Den 40-årige kvinde er straffet for at have bistået de chilenske mænd ved at udleje et værelse til dem, velvidende at de havde til hensigt at begå røverier, ligesom hun er dømt for at have givet røverne mulighed for at opbevare koster i lejligheden og for at have modtaget koster af dem som betaling for sin bistand.

Retten fastsatte straffen ud fra en vurdering af røveriforholdenes organiserede og planlagte karakter, ligesom der blev lagt vægt på det forhold, at røverierne var blevet begået med en uges mellemrum og kort tid efter de tiltaltes indrejse her i landet.

Til top Sidst opdateret: 29-11-2011 
Københavns ByretseperatorDomhuset, Nytorvseperator1450 København K.seperatorTelefon: 99687000seperatorEmail: kobenhavn@domstol.dk