Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Dom i tilståelsessag om omfattende skyldnersvig (momskarruseller) 
27-10-2010 

Københavns Byret har den 27. oktober 2010 afsagt dom i en tilståelsessag om omfattende skyldnersvig i form af momskarruseller

Den tiltalte, en 30-årig dansk mand, der har erkendt sig skyldig, blev idømt 5 ½ års fængsel for sin overordnede rolle i styringen og planlægningen af en række meget omfattende, systematiske og professionelt udførte tilfælde af skyldnersvig i form af momssvig ved momskarruseller for over 184 millioner kroner.

Tiltalte blev ved dommen indtil videre frakendt retten til at være stifter af eller direktør eller bestyrelsesmedlem i selskaber med begrænset ansvar, selskaber eller foreninger, som kræver offentlig godkendelse, eller fonde.

Tiltalte blev samtidig pålagt at betale erstatning på i alt knap 175 millioner kroner til dækning af især SKATs krav i konkursboerne efter 5 virksomheder, der havde været anvendt i momskarrusellerne.

Tiltalte har modtaget dommen.

En række medgerningsmænd blev ved domme afsagt af Københavns Byret og Østre Landsret i 2007 og 2008 idømt fængselsstraffe på mellem 2 ½ og 6 år.

Til top Sidst opdateret: 27-10-2010 
Københavns ByretseperatorDomhuset, Nytorvseperator1450 København K.seperatorTelefon: 99687000seperatorEmail: kobenhavn@domstol.dk