Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Dom i sag om næstformands pensionsforhold i LO 
25-03-2010 

Københavns Byret har i dag afsagt dom i en sag, som en tidligere næstformand i LO har anlagt mod LO vedrørende hendes pensionsforhold.

Ved dommen blev LO dømt til at anerkende, at den tidligere næstformand er omfattet af den af LO tegnede supplementspensionsordning i PensionDanmark, og at næstformanden dermed har tilsagn om en alderspension ved alder 62 år på 20/30 af den gage, som en næstformand i LO oppebar ved udgangen af oktober måned 2008. LO skal afdække dette pensionstilsagn i PensionDanmark.

Ved afgørelsen har retten blandt andet lagt vægt på ordlyden af det pensionsregulativ som den pågældende er omfattet af, og på at der i LO har været eksempler på, at valgte tillidsmænd, der havde forladt LO til fordel for at arbejde et andet sted, fortsat var dækket af supplementsordningen.

Retten har ikke fundet, at den tidligere næstformand derved får en bedre retsstilling end andre tillidsmænd i LO med den samme anciennitet.

Til top Sidst opdateret: 25-03-2010 
Københavns ByretseperatorDomhuset, Nytorvseperator1450 København K.seperatorTelefon: 99687000seperatorEmail: kobenhavn@domstol.dk