Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

5 år og 6 måneders fængsel for forsøg på hjemmerøveri – udvisning for bestandig  
31-03-2017 

Københavns Byret har i dag idømt fire mænd fængsel i 5 år og 6 måneder samt udvisning for bestandig for forsøg på hjemmerøveri begået mod en da 55-årig mand og hans 88-årige svigermor.

De fire mænd, som er i alderen 27 til 30 år, var tiltalt for forsøg på røveri af særlig grov beskaffenhed ved den 19. marts 2016 om aftenen i forening at have forsøgt at begå hjemmerøveri hos den 55-årige mand og den 88-årige kvinde i deres private hjem på Amager. [MU1] Alle de tiltalte nægtede sig skyldige.

En besøgende hos en nabo bemærkede støj inde fra huset og en mistænkelig person uden for huset. Ind ad vinduet så han en maskeret mand og foretog derfor alarmopkald. Politiet kom kort efter til stede og anholdt tre af de tiltalte i huset. Den 55-årige og hans svigermor blev fundet bagbundet med strips og med gaffatape for munden. Der var ikke blevet taget noget fra huset.

Sagen blev behandlet som en nævningesag. Retten fandt alle de tiltalte skyldige i forsøg på hjemmerøveri, herunder også den fjerde tiltalte, som blev anholdt senere samme aften på en villavej tæt på gerningsstedet. Han blev af retten anset for at have holdt vagt uden for huset.

De tiltalte blev endvidere fundet skyldige i besiddelse af en pistol med tilhørende ammunition, som næste dag blev fundet i en pose i hjemmet.

Retten lagde til grund, at de tiltalte med berigelseshensigt var trængt ind i et privat hjem, uanset at beboerne var hjemme, og at motivet var en formodning om værdier i hjemmet. Da retten ikke mente, at der var forudgående personlige relationer mellem den 55-årige og gerningsmændene, var der tale om et egentligt hjemmerøveri.

Straffen blev for alle de tiltalte fastsat til fængsel i 5 år og 6 måneder. De fire tiltalte, som alle er polske statsborgere, blev endvidere udvist med indrejseforbud for bestandig.

De tiltalte ankede dommen til frifindelse, subsidiært formildelse. De har været frihedsberøvet siden den 19. marts 2016 og blev fortsat varetægtsfængslet efter dom.

Sagen har j.nr. 10758/2016.

Yderlige oplysninger kan fås ved henvendelse til pressekontaktdommer Jens Stausbøll på telefonnummer 9968 7172.

Til top Sidst opdateret: 31-03-2017 
Københavns ByretseperatorDomhuset, Nytorvseperator1450 København K.seperatorTelefon: 99687000seperatorEmail: kobenhavn@domstol.dk