Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Dom i nævningesag om en bombe placeret i en etageejendom 
19-03-2010 

To mænd på 35 og 43 år blev i dag af Københavns Byret idømt henholdsvis 9 og 6 års fængsel for forsøg på manddrab
To mænd på 35 og 43 år blev i dag af Københavns Byret idømt henholdsvis 9 og 6 års fængsel for forsøg på manddrab efter straffelovens § 237, jf. § 21, forsøg på overtrædelse af straffelovens bestemmelse om sprængning, overtrædelse af straffelovens bestemmelse om våbenovertrædelse samt overtrædelse af våbenloven, ved den 24. april 2008 ved sprængning at have forsøgt at dræbe en mand bosiddende i en etageejendom, idet en bombe - camoufleret i en træ-vinkasse med en buket blomster ovenpå - blev placeret foran mandens hoveddør. Forehavendet mislykkedes, idet bomben ikke virkede, da manden åbnede kassen. Dommen vedrørende den 35-årige mand omfattede også en domfældelse for besiddelse af 300 gram amfetamin og 2,5 kg. hash med henblik på videreoverdragelse. De to mænd ankede dommen til Østre Landsret med påstand om frifindelse, subsidiært formildelse. Der blev truffet bestemmelse om fortsat varetægtsfængsling under anken.

En 30-årig mand blev alene fundet skyldig i overtrædelse af våbenloven, men blev i øvrigt frifundet, og blev idømt 30 dages fængsel.
En kvinde på 30 år blev frifundet i bombesagen, men blev idømt 10 måneders fængsel for besiddelse af 300 gram amfetamin med henblik på videreoverdragelse.

Der er tidligere nedlagt navneforbud vedrørende den 35-årige mand og retten bestemte i forbindelse med domsafsigelsen, at navneforbuddet udstrækkes til at gælde også under anke af sagen.
Til top Sidst opdateret: 19-03-2010 
Københavns ByretseperatorDomhuset, Nytorvseperator1450 København K.seperatorTelefon: 99687000seperatorEmail: kobenhavn@domstol.dk