Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Dom i ”fodboldtilskuer-sagen” 
18-11-2009 

Fodboldtilskuer dømt til at betale 900.000 kr. i erstatning i forbindelse med indtrængen på spillebanen under landskamp

Københavns Byret har den 18. november 2009 afsagt dom i en sag mellem Dansk Boldspil-Union og en fodboldtilskuer.

Fodboldtilskueren blev dømt til at betale 900.000 kr. i erstatning.

Under en fodboldlandskamp mellem Danmark og Sverige den 2. juni 2007 i Parken løb fodboldtilskueren ind på banen og forsøgte at angribe kampens dommer. Efter fodbolddommerens beslutning blev kampen stoppet.

Dansk Boldspil-Union blev efterfølgende af UEFA Appeals Body frataget retten til at spille de to følgende landskampe i Parken og pålagt at betale en bøde. Dansk Boldspil-Union opgjorde sit tab i forbindelse med sanktionerne fra UEFA Appeals Body, herunder tabet ved at de følgende to landskampe ikke kunne afvikles i Parken, men måtte afvikles på et andet og mindre stadion, til 1.615.645 kr. og anlagde sag mod tilskueren om betaling af erstatning på dette beløb.

Retten fandt det bevist, at fodboldtilskueren havde pådraget sig et ansvar ved indtrængen på banen og forsøg på at angribe kampens dommer og dermed var erstatningsansvarlig for det tab, Dansk Boldspil-Union havde opgjort i forbindelse med afviklingen af den ene af de følgende to landskampe på et mindre stadion.

Retten lagde Dansk Boldspil-Unions erstatningsopgørelse for så vidt angik dette tab til grund, men nedsatte erstatningen på grund af den utilstrækkelige sikkerhed omkring stadion i forbindelse med fodboldlandskampens afvikling i Parken den 2. juni 2007 til 900.000 kr.

Til top Sidst opdateret: 18-11-2009 
Københavns ByretseperatorDomhuset, Nytorvseperator1450 København K.seperatorTelefon: 99687000seperatorEmail: kobenhavn@domstol.dk