Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

20 års fængsel i sag om drabsforsøg 
17-12-2018 

 

En person med tilknytning til bandegruppering idømt fængsel i 20 år for blandt andet drabsforsøg som led i bandekonflikt og udvist af Danmark for bestandig. En person med tilknytning til bandegruppering idømt en fællesstraf af fængsel i 5 år og 6 måneder for blandt andet våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder som led i bandekonflikt. To øvrige tiltalte frifundet.

Et nævningeting har ved Københavns Byret den 17. december 2018 afsagt dom i en sag, hvor en tiltalt T1, var tiltalt for drabsforsøg ved den 29. september 2017 på offentligt tilgængeligt sted og som led i bandekonflikten at have medvirket til, at der blev skudt mod en civil personbil, hvori der sad to politiassistenter i civil, idet han førte en motorcykel, hvorfra bagsædepassageren affyrede 5 skud direkte mod bilen. T1 var endvidere tiltalt i 3 forhold af overtrædelse af våbenlovgivningen ved at have været i besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder som led i bandekonflikten samt 3 forhold vedrørende trusler. T 1 blev fundet skyldig i samtlige forhold, idømt 20 års fængsel og udvist af Danmark for bestandig.

T2, der var tiltalt for samme drabsforsøg ved at have affyret skuddene, blev frifundet for dette forhold men i et andet forhold idømt en fællesstraf af fængsel i 5 år og 6 måneder for overtrædelse af våbenlovgivningen ved at have været i besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder som led i bandekonflikten samt trusler.

T3 og T4, der var tiltalt for samme drabsforsøg blev frifundet.

Sagen har j.nr. SS 2-1852/2018.

For yderligere oplysninger kan pressens repræsentanter kontakte pressekontaktdommer Jens Stausbøll på telefon 20242176.

Til top Sidst opdateret: 17-12-2018 
Københavns ByretseperatorDomhuset, Nytorvseperator1450 København K.seperatorTelefon: 99687000seperatorEmail: kobenhavn@domstol.dk