Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

18-årig dømt for hjemmerøveri og drabsforsøg 
19-02-2018 

Et nævningeting i Københavns Byret har den 16. februar 2018 afsagt dom i en sag, hvor en på gernings-tidspunktet 17-årig mand var tiltalt for hjemmerøveri og drabsforsøg.

Straffen blev fastsat til fængsel i 7 år.

Den tiltalte, der var fra Albanien, blev endvidere udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandig.

Den nu 18-årige mand var tiltalt for sammen med to medgerningsmænd at have planlagt røveriet mod en 69-årig mand i dennes hjem, hvor gerningsmændene havde hørt om, at der blev opbevaret store pengebeløb. Røveriet blev udført af den 17-årige og den ene af medgerningsmændene, hvis identitet var politiet bekendt. Der var arrestordre på den pågældende, men vedkommende var ikke blevet udleveret til Danmark og var derfor ikke medtiltalt i sagen. Den tredje medgerningsmands identitet var ukendt.

De to gerningsmænd indfandt sig ved den 69-åriges hjem om natten. De kendte hans rutiner på forhånd. De havde medbragt masker, et koben, en kniv og snor til at binde forurettede med. De trængte ind i lejligheden om morgen, da forurettede åbnede døren for at gå på arbejde. De var maskerede og bevæbnede med koben og kniv. I lejligheden trådte de på forurettedes hals, tildelte ham flere spark og slag med knyttet hånd og et koben og stak ham med kniven 3 gange for at tvinge ham til at give dem pengene. Derefter  forlod gerningsmændene lejligheden og efterlod forurettede i hjælpeløs tilstand, idet forurettede var alene, bundet, bevidstløs og i livfare som følge af et brud i halsskelettet, som medførte stop af vejrtrækningen. Inden de forlod lejligheden, stjal de forskellige værdier fra lejligheden samt forurettedes telefon.     

Et enig nævningeting fandt den tiltalte skyldig i hjemmerøveri og drabsforsøg begået sammen med to medgerningsmænd.

Der var 10 dommerstemmer for at fastsætte straffen til fængsel i 7 år og 2 dommerstemmer for at fastsætte straffen til fængsel i 8 år.

Sagen har j.nr. 23910/2017.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til pressekontaktdommer Jens Stausbøll på telefonnummer 20 24 21 76.

Til top Sidst opdateret: 19-02-2018 
Københavns ByretseperatorDomhuset, Nytorvseperator1450 København K.seperatorTelefon: 99687000seperatorEmail: kobenhavn@domstol.dk