Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

14 års fængsel for drab på norsk stewardesse 
24-02-2011 

Rumænsk statsborger idømt 14 års fængsel for bl.a. drab af norsk stewardesse begået på et hotel i København.

Københavns Byret har i dag idømt en 59-årig rumænsk statsborger 14 års fængsel. Han blev samtidig udvist af Danmark for bestandig.

Rumæneren blev fundet skyldig i drab på en norsk stewardesse på dennes hotelværelse og røveri begået i forbindelse med drabet. Retten lagde efter oplysningerne i obduktionsrapporten og obducentens forklaring om karakteren og omfanget at de skader, som stewardessen blev tildelt, til grund, at rumæneren - ved at have udøvet den i obduktionsrapporten beskrevne vold, herunder med så alvorlige slag mod offerets hoved - havde gjort sig skyldig i forsætligt drab. Retten lagde endvidere til grund, at rumæneren indfandt sig i det pågældende hotelværelse med den hensigt at begå tyveri, og at han, da stewardessen ikke længere kunne gøre modstand, frarøvede hende et armbåndsur, som han fjernede fra hendes håndled, samt hendes 2 punge og en mobiltelefon.

Vedrørende strafudmålingen bemærkede reten, at udgangspunktet ved udmålingen af straffen for drab er fængsel i 12 år, og at der skal ganske meget til for, at straffen kan forhøjes til 14 år. Under hensyn til, at der var tale om et meget voldsomt drab begået i forbindelse med indtrængen på en sagseløs hotelgæsts værelse, samt da der samtidig er begået røveri, fastsatte retten straffen til fængsel i 14 år, ligesom rumæneren blev udvist af Danmark for bestandigt. Der var under henvisning til den voldsomhed, som drabet var udført på, dissens for at fastsætte straffen til fængsel i 16 år.

Til top Sidst opdateret: 24-02-2011 
Københavns ByretseperatorDomhuset, Nytorvseperator1450 København K.seperatorTelefon: 99687000seperatorEmail: kobenhavn@domstol.dk