Hop til indhold

Københavns Byret

Ekstrahurtig behandling af betlerisager i Københavns Byret

Siden 6. juli i år og hele sommeren har der været to faste dage reserveret i Københavns Byret til særlige sager om tiggeri. Byretten har sammen med politiet aftalt en række dage resten af året, hvor sagerne kan behandles.

Københavns Byret har samtidigt reserveret et særligt retslokale til behandling af straffesager om utryghedsskabende tiggeri efter at en ny administrativ fast-track-ordning blev indført pr. 1. juli 2017.

En dommer og en protokolfører kan behandle flere sager pr. dag, og retten sørger for at indkalde domsmænd, tolke og forsvarere. Hvis der viser sig behov for at etablere yderligere retsdage, kan dette ske med meget kort varsel.

”Vi forudså, at den nye fast-trackordning overfor tiggeri kunne betyde ekstra pres på retten i sommerperioden. Derfor etablerede vi denne særordning, så vi kan håndtere de ekstra sager, som må forventes at komme fra politi- og anklagemyndigheden,” siger sekretariatschef Stig Nørskov-Jensen, København.

 Seneste nyt

Til topSidst opdateret: 23-08-2017 
Københavns ByretseperatorDomhuset, Nytorvseperator1450 København K.seperatorTelefon: 99687000seperatorEmail: kobenhavn@domstol.dk