Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Kontorelevuddannelse 

Ved Retten i Hillerød kan du gennemføre en to-årig spændende uddannelse som kontorelev.

Som elev kommer du rundt i alle rettens afdelinger. Når du starter, får du en uddannelsesplan over de ting, du skal lære i de forskellige afdelinger, og en plan over, hvornår du skal være i hvilken afdeling. Den første uge er der et introforløb, hvor du kommer rundt i hele retten og hører om de forskellige typer sager, retten behandler. Derefter starter du i en fagafdeling, hvor du bl.a. bliver oplært i at behandle sager.

Vi har en fast elevansvarlig, som følger dig gennem hele uddannelsen, og i hver afdeling er der en oplæringsansvarlig, der sammen med dig har ansvaret for at følge uddannelsesplanen.

Udover at arbejde i retten skal du deltage i nogle skoleforløb på Niels Brock Handelshøjskole sammen med andre, der er i gang med en elevuddannelse med speciale i offentlig administration. Uddannelsen afsluttes med en fagprøve. Domstolsstyrelsen afholder også et elevseminar kun for elever ved domstolene.

Du skal have gennemført en EUX Business eller have en gymnasial baggrund med suppleringsfag eller en HHX for at kunne blive kontorelev ved domstolene.

Normalt slår vi elevstillinger op en gang om året (vinter/forår) med tiltrædelse den 1. september. Stillingerne slås op på vores hjemmeside, så hold øje med den.

Vil du vide mere om vores elevuddannelse ved Retten i Hillerød, så kontakt Anja Kestler på abk@domstol.dk

Til top Sidst opdateret: 23-01-2020 
Retten i HillerødseperatorSøndre Jernbanevej 18 Bseperator3400 HillerødseperatorTelefon: 47338700seperatorEmail: hillerod@domstol.dk