Hop til indhold
DANMARKS DOMSTOLE
- FOR RET OG RETFÆRDIGHED

Dom for at købe pizza med falsk 1.000 kr. seddel 
20-02-2015 

Retten i Hillerød har dømt en 29-årig mand for at have købt pizza med en falsk pengeseddel og for to dage senere at have forsøgt at købe cigaretter med en falsk seddel.

Den 29-årige mand var tiltalt for i februar 2014 at have betalt for en pizza og to sodavand med en falsk 1.000 kr. seddel. Han var også tiltalt for to dage senere at have forsøgt at købe en pakke cigaretter i et supermarked med en anden falsk 1.000 kr. seddel, hvilket mislykkedes, fordi personalet i supermarkedet opdagede, at sedlen var falsk. 

Den tiltalte nægtede sig skyldig i begge forhold og forklarede, at han hverken havde bestilt eller betalt pizzaen, og at han ikke vidste, at det var en falsk 1.000 kr. seddel, han forsøgte at købe cigaretter for.

Det fremgik af oplysningerne i sagen, at pizzaen blev bestilt ved opringning fra tiltaltes telefonnummer, og at tiltalte boede i nærheden af den hal i Veksø, hvor pizzaen blev leveret. Butikschefen i det supermarked i Fredensborg, hvor tiltalte havde forsøgt at købe cigaretter, forklarede i retten, at det var åbenlyst, at der var tale om en falsk seddel.

Retten fandt tiltalte skyldig i begge forhold, navnlig fordi pizzaen blev bestilt ved opringning fra tiltaltes telefon sammenholdt med, at tiltalte to dage senere forsøgte at købe cigaretter med en falsk seddel. 

Straffen blev fastsat til 40 dages fængsel. Straffen blev gjort betinget og skal ikke afsones, hvis tiltalte udfører 60 timers samfundstjeneste. 

Retten i Hillerøds dom den 16. februar 2015 i SS 476/2015.

Til top Sidst opdateret: 20-02-2015 
Retten i HillerødseperatorSøndre Jernbanevej 18 Bseperator3400 HillerødseperatorTelefon: 47338700seperatorEmail: hillerod@domstol.dk